Valentin Strugaru: Am învățat pe banii altora

Valentin Strugaru, invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Banilor, realizată de Adriana Armanu, a început ca asistent, apoi a devenit manager de proiect și director de restaurant înainte să decidă că vrea să aibă propria afacere. Și-a urmat visul și a reușit să pună pe picioare o afacere și un brand care ne face zilele mai frumoase, Maison des Crêpes.

„Îmi amintesc, spune realizatoarea emisiunii, se întâmpla în urmă cu 7 ani, la mijlocul lunii decembrie, stăteam la o coadă lungă, pentru că primisem o poză cu o clătită diferită de tot ce văzusem până atunci. Era frig, dar eram hotărâtă să nu plec, până nu-mi primeam porția”, mai spune aceasta.

De atunci, și afacerea și brandul au crescut. La fel și numărul lecțiilor învățate, după cum spune tânărul antreprenor.

„Când am început, nu știam, sigur, că vom ajunge la lanțul de restaurante de azi. Pur și simplu am îmbinat pasiunea mea pentru gătit și atenția la detalii”, spune acesta.

La întrebarea cum a făcut, la început, să iasă din zona aceea sigură de angajat, Valentin spune că soția lui este cea care a văzut în el potențialul și l-a încurajat.

„Nu știam cum va fi; totuși, nu putea fi chiar atât de rău, eram foarte pregătit, parcursesem toți pașii și am simțit că acela era momentul. Practic eu respiram, visam, restaurantul îmi curgea prin vene. Eu am o vorbă foarte drăguță, am învățat pe banii altora. Am făcut multe greșeli în restaurantele altora, pe care nu le-am repetat la mine. Și asta m-a ajutat foarte mult”, spune acesta.

În ce privește sinceritatea în afaceri, antreprenorul spune că „business-urile se fac între oameni și că oamenii simt. Tendința este să mergem din ce în ce mai mult în zona asta de conexiune și atunci nu merge să nu fii deschis cu partenerii tăi”, mai afirmă fondatorul lanțului de restaurante Maison des Crêpes.

Emisiunea Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, este difuzată în fiecare vineri, de la ora 16.00, pe pagina site-ului și pe canalul nostru You Tube.

Urmărește aici ediția în care este invitat Valentin Strugaru, fondatorul lanțului de restaurante Maison des Crêpes.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL