Valentin Strugaru: Ca antreprenori, primim lecții mai scumpe decât orice MBA

Întrebat de realizatoarea emisiunii Puterea Banilor care au fost obstacolele întâmpinate la început, antreprenorul Valentin Strugaru, spune că mai simplu ar fi să spună ce probleme nu a avut.

„Prima a fost o asociere nepotrivită, spune fondatorul lanțului de restaurante Maison des Crêpes. Noi am plecat cu un plan la început și aș sfătui pe oricine să facă acest lucru. Contează, oricât de puțin elaborat ar fi, oricât de puține puncte ar fi enumerate acolo, e important să ai o direcție, să știi măcar încotro mergi. Noi am plecat de la produs, urma să îl plasăm pe piață. Însă nu am avut prea mulți bani de start, efectiv am început cu 7000 de euro. Chiriile erau foarte mari, și atunci m-am asociat cu cineva care avea o viziune diferită”, spune Valentin Strugaru.

După 6 luni, a închis primul restaurant, dar s-a reorganizat și după alte patru luni, a deschis un altul la Aviatorilor.

„Înțelept este ca, uneori, să te dai un pas în spate și să vezi dacă este cazul să-ți pierzi energia aiurea sau să o canalizezi către altceva, constructiv, spune invitatul Adrianei Armanu. Am depășit, ne-am dezvoltat, era o dinamică foarte mare, veneau, plecau oameni, atunci am decis să ne stabilizăm și să ne ocupăm de echipă. În esență, orice idee poate fi copiată, dar ce faci tu, ca om, într-o afacere, nu poate fi replicat. Modul cum ajungi tu într-un punct, este important, este o călătorie cu niște bagaje care te modifică”, afirmă acesta.

Emisiunea Puterea Banilor, cu Adriana Armanu, este difuzată în fiecare vineri, de la ora 16.00, pe pagina site-ului și pe canalul nostru You Tube.

Urmărește aici ediția în care este invitat Valentin Strugaru, fondatorul lanțului de restaurante Maison des Crêpes.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: