Skip to content
Sport

Valentina Pelinel rupe tăcerea: „Oamenii se vând pe nimic”

Valentina Pelinel, însărcinată cu primul ei copil, rupe tăcerea.

Mărturisiri cutremurătoare au avut loc în cadrul unui interviu acordat de Pelinel, în care laitmotivul dezbaterii a fost „egoismul”, informează Romaniatv.net

„De ce am ales să vorbesc despre egoism? Pur și simplu, pentru că am impresia că devenim  din ce în ce (sau eram și nu conștientizam) mai egoiști și alegem să perpetuăm această stare.

E corect să te pui pe primul loc în ierarhia vietii tale, apoi pe cei dragi, în ordinea preferințelor. Doar inima ta poate decide cine este pe primul loc și cine pe ultimul; însă adevarată artă constă în a face asta fără a sacrifica alte suflete, fără a călca în picioare demnitatea sau bunăstarea altor persoane, cum ne e la îndemână adesea să procedăm.

Trăim vremuri grele, în care oamenii se vând pe nimic, uită de Dumnezeu, judecă și uită de “bagajul “ din curtea lor, aruncă cu pietre unde și în cine apucă, se folosesc de minciuni ca să creeze un „adevăr” fictiv,  care probabil  îi face să se simtă mai bine sau să obțină ceva; critică, se victimizează și se ascund apoi în spatele unor măști, mai ceva ca la bal mascat. Imaginea de ansamblu este tristă, cauza fiind propriul egoism.

De ce? Pentru că plutește în aer o stare de egoism acut de care suferă din ce în ce mai mulți oameni. Vestea bună este că egoismul este  o boală curabilă, zic eu.

Vorbesc cu relaxare, ca un om imperfect ce sunt, care a și greșit,  a fost și egoist și care mai are multe de învățat,  însă din poziția unui om care e bine cu el însuși, pentru că are puterea și demnitatea să conștitizeze și să  își asume când greșește.  Aceasta este cheia linistii interioare: să admiti că ai greșit,  să încerci să echilibrezi răul din viața ta cu binele, să îți permiti să fii și un pic egoist, dar nu orice preț. Acesta este jocul echilibrului la care mă refeream. Să fii tot timpul de ambele parti ale experienței și să alegi conștient felul în care te porți cu tine și cu ceilalți”, a scris Valentina Pelinel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *