Valerian Vreme, mai aproape de urmărirea penală

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil pentru anchetarea lui Valerian Vreme în dosarul Microsoft. 17 deputați din cadrul Comisiei Juridice au votat ”pentru”, un parlamentar s-a abținut și unul a votat ”împotrivă”.

Raportul va ajunge, marți, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Valerian Vreme spune că nu este vinovat de nimic.

Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care nu a fost semnată de mine, e semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate, a spus Vreme.

DNA a cerut Camerei Deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Valerian Vreme.

”VREME VALERIAN, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012 şi în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că ar fi încheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe MECTS, pentru şcoli – contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 în baza căruia MCSI a efectuat plăţi totale de 8.825.673,50 euro, în condiţiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, iar preţul licenţelor nu reflectă discount – ul acordat de Microsoft, nu a dispus măsuri cu privire la aspectele sesizate de către FTS România prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate”, transmit procurorii DNA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: