Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că 272 de doze de vaccin au fost pierdute până acum

facebook/guvernul romaniei

Coordonatorul strategiei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că până în prezent 272 de doze de vaccin au fost pierdute, reprezentând o doză pe centru de vaccinare, fiind mai multe motive pentru care s-a ajuns în această situaţie, printre care depăşiri ale condiţiilor stabilite sau spargerea unor flacoane.

Din punct de vedere al numărului de pierderi vorbim de 272 de doze, ceea ce reprezintă 0,16% din numărul dozelor distribuite”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a explicat şi care au fost motivele pentru care au fost pierdute aceste doze: ”Reprezintă depăşiri ale condiţiilor de stabilite, de temperatură, spargeri ale flacoanelor şi au mai fost situaţii în care efectiv la sfârşitul programului nu s-au găsit persoane care să fie vaccinate. Practic, s-a irosit în medie o doză pe centru. (…)

Încercăm să utilizăm la maximum toate dozele pentru că este important ca toate persoanele să aibă acces la vaccinare, există o procedură în acest an, care este cunoscută de toţi coordonatorii centrelor, în ideea de a reduce la minimul posibil pierderea inutilă a dozelor”. 

România a primit până acum 4 tranşe de vaccin Pfizer BioNTech împotriva coronavirus, respectiv peste 450.000 de doze. În cursul zilei de miercuri se vor primi primle doze din vaccinul Moderna, 14.000.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *