Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiţă anunţă startul campaniei de vaccinare a copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani

fortune.com

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, iar aceştia vor fi vaccinaţi în 214 de centre. Deocamdată, nu este cunoscută data când vor sosi dozele necesare pentru vaccinarea acestora.

“În privinţa pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, pot să vă spun că platformă de programare a fost deja optimizată, Registrul Eectronic Naţional de Vaccinare de asemenea este optimizat, noi am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe siteul agenţiei europene a medicamentului. am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 – 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, este nevoie de acordul părinţilor pentru vaccinarea copiilor. “Readuc aminte că este obligatoriu acordarea consimţământului informat de părinţi, respectiv de tutore legal, iar modalitatea de prezentare se va face fie cu programare în platformă, fie direct la centrul de vaccinare. Demararea procesului va începe atunci când vom avea doze disponibile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *