Skip to content
Puterea Știrilor Video

Valeriu Gheorghiță ar trebui demis sau să-și dea demisia, susține jurnalistul Victor Ciutacu: A mințit!

PS News
" "

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, jurnalistul Victor Ciutacu susține că Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, trebuie să își prezinte demisia sau să fie demis din această funcție în urma afirmațiilor „mincinoase” potrivit cărora lotul vaccinului AstraZeneca suspendat în Italia nu a fost utilizat și în România.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă a anunțat joi că imunizarea cu AstraZeneca va continua pentru toate grupele de vârstă. Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat la această declarație susținând că „lipsește un alt anunț la anunțul ăsta: ”anunțul demisie domnului Gheorghiță”.

" "
" "

„Valeriu Gheorghiță trebuie să își prezinte demisia pentru simplul motiv că informarea Astra Zeneca privind legătura evidentă dintre vaccin și efectele secundare numite tromboze există în posesia autorităților din România de două săptămâni. De două săptămâni, Comitetul Național de Vaccinare, domnul Gheorghiță, Ministerul Sănătății nu numai că au ascuns existența acestei informări, ba mai mult, de câte ori au fost întrebați au spus că nu exisă nicio legătură. Eu am publicat documentul care atestă faptul că informarea se afla în sertarele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și care parvenise și de la Guvernul României, că ăia nu au luat-o de pe stradă și că au stat pe ea mai bine de o săptămână, până când, aflându-se că documentul a ajuns în posesia presei au trimis-o către spitale și către centrele de vaccinare.

Domnul Gheorghiță trebuia să își dea demisia sau să fie dat afară pentru că a mințit. Este a doua oară când domnul Gheorghiță minte într-o problemă de importanță națională și tot legat de Astra Zeneca dacă ne aducem aminte bine. Eu eram în direct atunci, și a fost conferința de presă după ce italienii au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza faimosului lot care a speriat toată Europa.

Domnul Gheorghiță era în direct în conferința de presă și a mințit atunci că România nu a avut nicio doză din  lotul respectiv și că nu a făcut nicio vaccinare pe cale de consecință din lotul respectiv. Într-o oră cât am stat eu în direct, și eu și toate site-urile de știri și toate posturile de televiziune au primit zeci de capturi de la oamenii care aveau adeverințele vaccinării cu AstraZeneca fix din acel lot. Toată lumea le-a postat, toată lumea a pus întrebări, și domnul Gheorghiță a zis că îi pare rău.

Anunțul continuării vaccinării cu AstraZeneca mi se pare un anunț de domeniul firescului, asta este decizia statului român, asta comunicăm. Cine se sperie, nu mai face. Foarte mulți s-au retras, mulți au decis să nu mai meargă la rapel. Ce face fiecare om e treaba lui, dar evident, puneți-vă în pielea celor care au dat bani, care au aprobat, pornind de la aprobarea care s-a dat în CSAT să facă achizițiile directe prin Comisia Europeană”, spune jurnalistul.

Pe de altă parte, Ciutacu susține că decizia în ceea ce privește continuarea cu vaccinarea AstraZeneca este una grea, dat fiind faptul că statul român a achiziționat deja o mare cantitate de doze de vaccin.

„Nu știu exact de unde provin fondurile, dar România a plătit la UE niște bani care se duc către producătorii de vaccin. Ai dat banul pe vaccin, și vorbind măcelărește, ce faci cu ele, le dai foc?!

Pe de altă parte este o decizie foarte grea din punct de vedere strategic și sanitar. Lași multă populație nevaccinată că nu poți să suplinește cu Moderna, Pfizer și Johnson & Johnson și pe de altă parte este o decizie medicală, îți asumi riscul ăsta?!

Evident că asta nu a decis domnul Gheorghiță, ci o rânduire de partid și de stat a României: „Gata, am dat banii, continuăm vaccinare”. Gheorghiță este doar purtătorul de cuvânt al acestor interese care exced România.

Mereu când vrei să îți argumentezi o decizie spui că a zis expertul, și apoi îl arăți, aduci maimuța care a făcu 73 de facultăți, are două premii Nobel, toată lumea se uită în gura lui, și toată lumea îi dă dreptate, așa e în general, dar la noi nu, este invers. Nu vă spunem, e secret de stat. Sunteți sănătoși la cap?!”, spune jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *