Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiță: Au fost stabilite măsurile pentru vaccinarea în şcoli a elevilor, studenților, familiilor acestora și a personalului propriu

Inquam Photos / George Călin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat marți măsurile privind campania de imunizare în unitățile de învățământ.

Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unitățile de învățământ a elevilor, studenților, familiilor acestora și a personalului propriu. Este cadrul metodologic după care se va desfășura procesul de vaccinare în unitățile de învățământ. Se transmite în cursul acestor dimineți către Ministerul Sănătății, DSP-urilor, cât și către Ministerul Educației pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare.

În vederea limitării riscului de infectare în comunitate, cât și în unitățile de învățământ, se va desfășura o campanie specială pentru vaccinarea în unitățile de învățământ a elevilor, familiilor acestora, studenților, personalului didactic și nedidactic”, a explicat Valeriu Gheorghiță, citat de b1.ro.

Acesta a precizat că această acțiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de 2 luni pentru învățământul preuniversitar și 2 luni pentru învățământul universitar pentru doza 1, ulterior în oglindă se va continua cu a doua doză.

Pentru învățământul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învățământul univeritar debutează pe 1 octombrie și se va încheia pe 1 decembrie. Pentru învățământul preuniversitar acțiunea de vaccinare se va desfășura în trei modalități, ci echipe mobile de vaccinare, înființarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate. Pentru învățământul universitar, se vor organiza cabinete în incinta cabinetelor medicale din campusurile universitare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *