Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiță: Cele peste 140.000 de doze de marți reprezintă ultima tranșă din acest an. Când vin următoarele vaccinuri

Inquam Photos/ Octav Ganea
" "

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că tranşa de 140.400 de doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech, sosit marţi, reprezintă ultimul transport din acest an și că următorul ar trebui să vină în prima săptămână din ianuarie.

Ca dată estimată se preconizează 4 ianuarie, însă vom avea o confirmare cu una, două zile înainte”, a anunțat medicul militar, pentru B1 TV.

" "
" "

Întrebat dacă dozele primite marți de România reprezintă ultima tranșă din acest an, Valeriu Gheorghiță a precizat: „Da. Este ultima tranșă într-adevăr. Următoarea ar trebui să vină în prima săptămână din ianuarie. Ca dată estimată se preconizează 4 ianuarie, însă vom avea o confirmare cu una, două zile înainte”.

Întrebat dacă are cumva un calendar al distribuirii vaccinurilor pe orașe și, mai exact, când ajunge și în alte orașe, nu numai în centrele mari, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat: „În centrele mari ajung în cursul zilei de astăzi, la centrele de stocare, la centrele regionale și în toate centrele de vaccinare care sunt pregătite și care vor să înceapă activitatea de vaccinare noi putem, din data de 31, să livrăm dozele pentru a se începe vaccinarea personalului. În București, foarte probabil că de mâine, dar astăzi analizăm această opțiune de a începe de mâine livrarea dozelor pentru centrele din București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *