Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiţă: Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2

Inquam Photos/George Calin

Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul populaţional, mai ales în contextul apariţiei variantei Omicron, a subliniat, joi, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Este cât se poate de evidentă necesitatea certificatului. Obiectivul lui, cel puţin în perspectiva circulaţiei variantei Omicron, care este foarte probabil că va deveni dominantă, certificatul COVID va avea ca scop evitarea cazurilor grave de îmbolnăvire şi a presiunii pe spitale, pentru că, în lipsa celorlalte măsuri, cum ar fi masca de protecţie şi celelalte măsuri nefarmaceutice, este evident că doar vaccinarea nu poate să stopeze, să blocheze circulaţia virusului, circulaţia variantei Omicron. Şi atunci, rolul certificatului COVID este acela de a reduce riscul de înregistrare a unor cazuri severe de îmbolnăvire„, a explicat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Potrivit Agerpres, el a adăugat că rămâne de văzut care vor fi datele ştiinţifice legate de transmiterea de la o persoană care este vaccinată sau trecută prin boală a variantei Omicron, atât pentru cei vaccinaţi cu ultima schemă, cât şi pentru cei care au şi doza de booster efectuată.

„Aici sunt încă date care lipsesc şi tocmai din acest motiv este important ca nivelul nostru de precauţie să fie cât se poate de ridicat. Este nevoie de acest certificat digital, de acest certificat COVID, tocmai pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivel populaţional – şi aici vorbim de impact pe sănătatea publică, presiunea pe spitale, absenteism de la locul de muncă„, a explicat preşedintele CNCAV.

3 comentarii la “Valeriu Gheorghiţă: Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2

  1. @ Ăsta zice că oprește circulația virușilor cu certificate , ?
    Cu certificate de hârtie sau cu cerificate de pe echipamentele electronice ca telefoanele, că a făcut STS soft de certificate, ? Ce bă certificatul COVID făcut de STS e „soft antivirus” pentru populație, ?

  2. & Sunteți de părere că autorul unor astfel de afirmații ar trebui să explice dacă certificatul COVID electronic este un „soft antivirus” pentru populație sau să explice dacă a intenționat să spună altceva, referitor la utilitatea certificatului despre care vorbește, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *