Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiță: Începând de marţi vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

facebook

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că începânde de marţi în România vor fi vaccinate zilnic aproximativ 80.000 de persoane.

M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a declarat Gheorghiţă la Digi 24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că în următoarele zile, persoanele care se programează la vaccinare vor putea vedea pe platformă câte persoane sunt înaintea lor şi care este ritmul de vaccinare la centrul respectiv: „Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv. Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca. În perioada următoare, vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson and Johnson”.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în România, au fost administrate aproape 3,7 milioane de doze.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *