Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiță: La nivel național, până la data de 15 martie, au fost raportate 7.185 de cazuri de reacții adverse postvaccinale

twitter
" "

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți că au fost raportate până acum  7.185 de cazuri de reacții adverse postvaccinale și că nu a existat niciun caz de șoc anafilactic:

La nivel național, până la data de 15 martie au fost raportate 7.185 de cazuri de reacții adverse postvaccinale, cu o rată de raportare de 3,3 la 1.000 de doze administrate. În perioada 8 martie-14 martie, au fost raportate un număr de 1.136 de reacții adverse, 93% dintre acestea au fost raportate la Agenția Națională a Medicamentului, iar restul la INSP. Vârsta mediană a persoanelor care au raportat reacții adverse a fost de 41 de ani, între 19-98 de ani ca extreme de vârstă.

" "
" "

În funcție de severitatea manifestărilor au fost 1134 de reacții ca nesevere și 2 reacții clasificate ca severe, în curs de investigare. 82% sunt reacții locale de tip durere, tumefacție, erupție cutanată și stare de oboseală, 48% dureri musculare, 49% cefalee, 18% reacții digestive, 10% stări de anxietate, nu au fost înregistrate cazuri de șoc anafilactic”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *