Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiță nu mai este președinte la CNCAV. Unde va fi manager fostul șef al campaniei de vaccinare

Colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă a preluat, începând cu 1 martie, funcţia de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu”, informează Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de SRI, Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii „constante” a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală.

Valeriu Gheorghiţă este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, domeniul Medicină Generală (militară), cu specializarea „Boli infecţioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, precizează SRI.

În ultimii doi ani, se menţionează în comunicat, el s-a implicat în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al CNCAV, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *