Skip to content
Sănătate

Valeriu Gheorghiță: Vor fi operaționalizate 750 centre, cu circa 1.766 de puncte de vaccinare. Se pot vaccina peste 100.000 de persoane zilnic

Inquam Photos/Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că sunt identificate și vor fi operaționalizate 750 de centre de vaccinare, pentru etapa a II-a din Strategia națională. În prezent, spune oficialul, se administrează vaccinuri în circa 235 de centre.

„Următoarea etapă vizează pregătirea celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare. În momentul de față, din numărul de centre de vaccinare destinat pentru unitățile medicale, pentru lucrătorii din sistemul medical și social, de pildă, astăzi se vaccinează în circa 235 de centre.

Pentru etapa a II-a, sunt identificate și vor fi operaționalizate 750 de centre, dintre care, așa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unitățile medicale. Aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare, ceea ce vor asigura la capacitate maximă peste 100.000 de  persoane care se pot vaccina în fiecare zi”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a precizat că au fost identificate categoriile aferente etapei a II-a. Printre acestea se numără persoanele cu diabet zaharat, cele cu boli autoimune și cele cu boli ardiovasculare cronice, dar și persoanele care suferă de obezitate.

„Am identificat categoriile de boli cronice pentru etapa a II-a. Pe lângă persoanele cu vârsta peste 65 de ani, vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, persoane cu obezitate, persoane cu boli cardiovasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, persoane cu boli autoimune, de asemenea persoanele cu imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente, și inclusiv persoanele cu infecție HIV-SIDA”, a declarat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *