Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, dă cărţile pe faţă despre discuţiile privind colaborarea PNL şi partidul pe care îl conduce.
Deputatul progresist a luat parte, marţi seară, la emisiunea „Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire la B1 TV, unde a dezvăluit că întreaga discuţie privind colaborarea cu PNL a pornit de la liberali în urmă cu trei săptămâni.
Steriu a ţinut să sublinieze că ideea fuziunii le-a aparţinut celor de la PNL, însă a fost respinsă de UNPR.
Cum a mințit Raed Arafat la conferința de presă de după tragedia de la Victor Babeș. DSU știa de problemele TIR-urilor ATI
Vlad Voiculescu, bâlbe după tragedia de la Victor Babeș. Ministrul arată spre Arafat și dezvăluie involuntar o nouă gafă de comunicare
Candidat surpriză al USR la şefia Institutului Cultural Român: un actor de apartament, student mediocru
După Vlad Voiculescu, și Stelian Ion încinge spiritele în coaliție. De la ce a pornit conflictul cu UDMR
De ce nu va ieși USRPLUS de la guvernare, chiar dacă Vlad Voiculescu va fi demis de la Ministerul Sănătății
„A fost o discuţie pornită de la PNL acum 3 săptămâni. Ne-au curtat pentru majoritate în câteva judeţe. A fost o întâlnire în Parlament direct şi a fost redactată o propunere de alianţă (un protocol) post-locale, în câteva judeţe unde consilierii noştri puteau constitui majorităţi, până la un parteneriat pentru alegerile din toamnă. De aici, s-a ajuns la o propunere de fuziune. Am spus în repetate rânduri că nu facem fuziune. Luni, atât noi, cât şi ei am refuzat această propunere şi am oprit discuţiile despre fuziune şi alianţă. Din partea lor, propunerile au mers strict pe ideea de fuziune- am considerat-o neserioasă”, a explicat Steriu.
Întrebat de ce tocmai acest pas către PNL, în condiţiile în care PSD-ul era aliatul tradiţional al UNPR, Valeriu Steriu a răspuns: „În această perioadă, discuţiile privind o posibilă alianţă cu PSD-ul au stagnat. Nu am avut nicio propunere de a face o alianţă pentru toamnă”.
Steriu a mai spus că, în contextul noii legi electorale, una „infernală pentru partidele mici”, UNPR caută, „pentru a se consolida pentru viitoarele alegeri”, alianţe cu alte asemenea formaţiuni politice mici, care nu au grupuri parlamentare.
Întrebat de ce UNPR luase în discuţie o colaborare tocmai cu PNL, Valeriu Steriu a răspuns: „Scopul unui partid este, în primul rând, să se regăsească în Parlament. Ne ducem în sus, dar vrem să avem, într-adevăr, peste marja de 5% o garanţie”.
Concret, Steriu a precizat că UNPR trebuie să obţină, în toamnă, cel puţin 400.000 de voturi ca să treacă pragul parlamentar de 5%, faţă de cele 300.000 câştigate în alegerile locale.