Skip to content
Politică Video

Valeriu Steriu, despre principalele proiecte la care lucrează: majorarea pensiilor și Primul Loc de Muncă, printre priorități EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul ultimei ediții a interviurilor PSnews.ro a fost președintele UNPR, Valeriu Steriu.

În cadrul interviului, Valeriu Steriu a vorbit despre cele mai importante proiecte ale sale pe care le-a demarat, la nivel parlamentar.

(15:58-18:20)

Cristina Negrilă: Domnule Steriu, pe finalul interviului, aş dori să vă întreb care sunt principalele proiecte spre care vă aplecaţi acum, în momentul de faţă.
Valeriu Steriu: Chiar dacă suntem în campania electorală, la nivel parlamentar sunt câteva proiecte importante pe care le-am pornit: în primul rând, cel al demarării unei comisii de anchete, pentru a inventaria terenurile agricole vândute către străini în ultimii 25 de ani. Este o comisie – spun eu – foarte importantă, este singura care poate genera o analiză, implicând toţi factorii necesari: de la Oficiul Naţional de Cadastru, Ministerul Agriculturii, agenţii de plăţi – toate acestea vor putea fi invitate de o comisie de anchetă a celor două camere, cea care are, în scurtă vreme, posibilitatea să facă un inventar. Nu este vorba de a ancheta vinovaţi, ci de a stabili cât pământ, în clipa de faţă, aparţine românilor şi cât pământ aparţine cetăţenilor străini rezidenţi în România. De aici mai departe, într-adevăr, se pot propune diferite politici, ca, pe termen lung, să găsim o fereastră de siguranţă alimentară (în cazul unei crize alimentare), o oportunitate absolut necesară pentru români. Nu este singurul proiect la care lucrăm – avem, de asemenea, un proiect de majorare a pensiilor pentru cei care au lucrat în CAP-uri (este tot, într-o formă sau alta, un proiect legat de agricultură şi de oamenii care au lucrat în agricultură). Avem un proiect de promovare a locuinţelor sociale – este, de asemenea, un proiect important pentru cei cu venituri foarte mici. Suntem aproape de final cu proiectul Primului Loc de Muncă şi mai este un proiect care mi-e foarte drag: cel al tichetelor pentru biciclete. Doresc să se încurajeze mult mai mult mersul cu biciclete la serviciu – este un model copiat după proiectul Bike to Work din Marea Britanie, prin care angajatorii pot oferi tichete de cadou celor angajaţi care doresc să vină cu bicicleta la serviciu. E adevărat că în România poţi face asta de prin martie până în noiembrie, dar este un interes foarte mare şi comunităţile de biciclişti au răspuns foarte pozitiv la acest lucru, eu fiind, de asemenea, unul dintre cei care merg la Parlament, când pot, cu bicicleta.
Cristina Negrilă: Domnule Steriu, vă mulţumim foarte mult şi vă mai aşteptăm în studioul PSnews.
Valeriu Steriu: Mulţumesc şi eu foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *