Skip to content
Politică

Valeriu Steriu, detalii de culise despre plecarea lui Siegfried Mureșan: Nu-i va fi ușor PNL-ului EXCLUSIV

dcnews.ro

Deputatul Valeriu Steriu – co-președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară – a oferit luni pentru PSnews.ro detalii de culise despre plecarea europarlamentarului Siegfried Mureșan de la PMP la Partidul Național Liberal (PNL).

Concret: deși și-a exprimat dezamăgirea cu privire la această plecare, Steriu a avut în general cuvinte de laudă la adresa lui Mureșan. Totuși, liderul PMP i-a bătut obrazul eurodeputatului, scoțând în evidență faptul că în acest moment dreapta românească are nevoie să strârngă rândurile împotriva Partidului Social Democrat (PSD). În plus, Valeriu Steriu a subliniat că votul de la nivel european nu se schimbă, întrucât atât PMP, cât și PNL fac parte din Partidul Popular European (PPE).

„Pot să zic doar că am o dezamăgire. Îmi doream să fim colegi și mai departe, să ne pregătim la anul de campania electorală pe care urma s-o avem împreună (și chiar discutasem acum o lună cu Siegfried la Bruxelles)… Este un tânăr cu un potențial politic foarte mare și – evident – vizibil și pe scena din România, și pe cea de la Bruxelles…

Cred că drumul lui politic va continua. E păcat că sunt momente din acestea, de trecere dintr-un partid de dreapta în alt partid de dreapta, în loc să fie momente de a strânge rândurile toată dreapta, pentru a ne alia și pentru a face, într-adevăr, un front puternic anti-PSD și s-avem șanse chiar mai mari în echipă.

Și aici aș avea cumva o împunsătură: până la urmă, tot în Partidul Popular European rămâne votul; doar se mută domiciliul din țară. Era frumos să nu existe oferta din partea PNL-ului, a afirmat Valeriu Steriu pentru PSnews.ro.

În altă ordine de idei: co-președintele executiv al PMP a opinat că oferta pentru Siegfried Mureșan ar fi putut veni în urmă cu aproape două săptămâni din partea președintelui PNL, Ludovic Orban, cu ocazia întrevederii acestuia cu șeful PPE, Joseph Daul, întâlnire la care a participat și Mureșan. (Găsiți dovada în fotografia de mai jos, luată de pe pagina de Facebook a lui Orban.)

„Din câte am văzut pe pagina de Facebook a președintelui Orban, recent a fost o vizită a dânsului la Bruxelles, când s-a întâlnit cu președintele PPE, Joseph Daul, vizită la care a participat și Siegfried Mureșan. Posibil că de acolo a venit oferta. Oricum: era frumos să nu existe această ofertă, iar peste un an să fi mers la luptă cu toții”, a afirmat Steriu.

În ultima parte a discuției, Valeriu Steriu a dat de înțeles că, în ciuda transferului de la PMP, liberalii nu ar trebui să se aștepte la un viitor roz, în condițiile în care componența listei de candidați PNL pentru alegerile europarlamentare din anul 2019 va trebui să împace diversele facțiuni din partidul lui Ludovic Orban.

„Cu siguranță, vor și ei să-și facă o echipă redutabilă, la fel cum și noi ne pregătim. Toată lumea vrea ca, peste un an, să vină cu cele mai bune soluții pe listele pe care le vom pune în fața electoratului. Nu cred că îi va fi ușor PNL-ului să-și construiască o listă cu care să satisfacă și foști PDL-iști, și foști PNL-iști, și în egală măsură seniori ai Parlamentuui European, și pe cei mai noi doritori. Deci va fi foarte complexă scena. Bănuiesc eu că-l vom regăsi pe acea listă și pe domnul Orban, care deocamdată nu are altă calitate de ales decât cea de președinte al partidului, a spus liderul PMP.

Cu toate acestea, Valeriu Steriu a negat că ar fi existat vreo răceală în ultima vreme între Siegfried Mureșan și alți membri PMP.

„Nu (nu a existat vreo răceală – n.r.). Tocmai spuneam că ne-am întâlnit în urmă cu o lună la Bruxelles și chiar discutam proiecte de viitor. Am avut o discuție foarte bună, pregătitoare pentru Congres… Nici nu cred că avusese atunci vreo discuție cu cei de la PNL. Cred că oferta a venit recent”, a conchis Steriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *