Skip to content
Politică

Valeriu Steriu face marele anunț: ” Voi candida la președenția UNPR”

Parlamentarul Valeriu Steriu a făcut, joi, marele anunț, acela că va candida la președenția UNPR.

Astfel, deputatul are planuri mărețe în ceea ce privește câstigarea președentiei UNPR, susținând chiar că în perioada următoare va vizita mai multe filiale, între care cele de la Bistriţa Năsăud şi Maramureş, urmând să anunţe săptămâna viitoare ce decizie a lua.
‘Acum sunt într-un proces de analiză dacă voi candida şi voi finaliza această analiză abia după ce voi discuta cu colegii mei din ţară, să văd dacă am acest suport. Zilele viitoare voi merge şi la Bistriţa Năsăud şi Maramureş pentru a avea astfel de consultări. Dacă îmi asum această decizie este o responsabilitate foarte mare şi o pot duce doar cu suportul celor peste 400.000 de membri ai UNPR’, a declarat deputatul Valeriu Steriu.

Mai mult, Valeriu Steriu s-a aflat la Piatra Neamţ în calitate de coordonator al campaniei electorale a UNPR şi a discutat cu liderii filialei în vederea pregătirii alegerilor locale, informează Agerpres.ro

Totodată, el a adăugat că votul în două tururi avantajează UNPR, dar că deocamdată partidul are un protocol cu PSD pe această temă.

‘Proiectul pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin există în Senat şi urmează votul în plen. Ca partid, pe simulări, apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi. Al doilea tur ar putea avantaja un partid mai mic. Decizia însă nu îmi aparţine mie, ci întregului grup parlamentar. Suntem mai mulţi interesaţi să facem simulări când avem toţi candidaţii la funcţia de primar. Avem şi un protocol încheiat cu PSD pe această temă care este valabil. La un anumit moment, proiectul de lege pe votul în două tururi s-ar putea să fie prea târziu, o să vedem’, a declarat deputatul Valeriu Steriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *