Skip to content
" "
Politică

Valeriu Steriu le taie elanul oamenilor lui Ponta în jocul parlamentar EXCLUSIV

europafm.ro

Deputatul Valeriu Steriu – co-președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară (PMP) – le taie elanul oamenilor ex-premierului Victor Ponta în ceea ce privește jocul parlamentar din această toamnă-iarnă.

CITIȚI ȘI:PMP joacă la două capete: și cu PSD, și cu partidul lui Ponta. Mutarea lui Steriu

Deși duminică Steriu a declarat după conferința de lansare susținută de către Pro România (partidul lui Ponta și a lui Daniel Constantin) că nu exclude o eventuală colaborare a PMP-ului cu acest partid, iată că luni omul lui Traian Băsescu și-a nuanțat poziția, într-o declarație oferită pentru PSnews.ro.

Astfel, întrebat ce a reușit să negocieze cu Pro România, Valeriu Steriu a răspuns: „Nimic. Abia au demarat – încă nu au o pornire clară; ieri (duminică – n.r.) au definit cum se poziționează și ei. Dacă va fi să negociem ceva, vor fi probleme punctuale – fiecare la vremea respectivă”.

Deputatul de București a subliniat că „nu se pune problema de alianțe sau de alte minuni”.

„În Parlament în clipa de față a apărut o forță opozantă PSD-ului. Când avem moțiuni sau când avem proiecte de a stopa orice fel de abuz, ne așezăm și discutăm. Despre asta e vorba”, a adăugat PMP-istul.

Întrebat ce formă va lua o eventuală colaborare între PMP și Pro România, co-președintele executiv al popularilor a răspuns că ea va fi una „cum există între toate partidele de opoziție”.

„Dacă vă uitați la tot ce înseamnă moțiuni simple, moțiuni de cenzură, sesizări la Curtea Constituțională, le-am semnat toate partidele. Așa trebuie să se întâmple și orice voce comună în sensul ăsta e binevenită să organizăm. Nimic altceva sau mai complicat. Am salutat că mai apare o voce a opoziției în Parlament, pentru că, dacă ne uităm, în ultimele 6 luni nu s-a făcut nimic. Până la momentul moțiunii anti-Grindeanu, niciun parlamentar nu plecase de nicăieri”, a detaliat Steriu.

În continuare, l-am întrebat pe Valeriu Steriu dacă PMP va vota moțiunea de cenzură pe care PNL intenționează să o depună în această lună. La rândul lui, deputatul a dat de înțeles că oamenii lui Băsescu sunt deschiși către o astfel de variantă, dar cu o anumită doză de prudență, din cauză că în februarie liberalii s-au grăbit să depună moțiunea, PMP a marșat și a semnat demersul, dar tot restul sesiunii parlamentare opoziția a fost legată de mâini și de picioare, întrucât deja își consumase șansa.

„Întâi discutăm cu ei (cu PNL-iștii – n.r.), să vedem pe ce subiect, pentru că data trecută PNL s-a grăbit să depună moțiune în primele trei săptămâni ale sesiunii parlamentare, apoi ne-am uitat șase luni la ei în toate direcțiile, fiindcă nu mai putea nimeni depune. Deci trebuie întâi să ne așezăm la masă și să stabilim: când este oportun s-o depunem, pe ce subiect; nu să depunem moțiune imediat ce începe sesiunea! E un singur cartuș care se trage în timpul unei sesiuni. Oricum: nu trebuie să treacă sesiunea fără moțiune de cenzură. Sunt suficient de multe motive – devierea totală a PSD-ului de la programul de guvernare: n-a fost vorba de accize, n-a fost vorba de TVA split (aia este o nebunie dacă rămâne!)… Toate astea au destabilizat din plin în clipa de față situația din economie și evident că trebuie să ne însumăm și să vedem sub ce formă se va merge pentru a corecta asta”, a explicat Valeriu Steriu.

Întrebat dacă Partidul Mișcarea Populară va continua non-combatul față de PSD de care a dat dovadă la moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu, co-președintele executiv a subliniat că nu s-a pus problema de așa ceva, ci de neamestecul într-un demers care nu privea pe nimeni altcineva decât pe social-democrați.

„Acolo (la Grindeanu – n.r.) era alt tip de moțiune. La moțiunea din februarie, cu PNL și USR, am fost în sală și am susținut-o. O moțiune, în momentul în care o depui, ți-o susții. De data aceasta, PSD-ul a depus moțiunea în iunie ca să-și dea jos propriul guvern. În mod logic, el trebuia să fie în sală, ca s-o susțină. Dacă toată opoziția nu era în sală, eu aș fi salutat acest… nu e non-combat, ci e cel mai combat mod de a-i pune în dificultate pe cei de la putere – ca să le demonstreze că într-o astfel de situație au numărul de semnături și numărul de voturi. Și ați văzut: a fost la mustață – 6 voturi. Și a fost cvorum”, a încheiat PMP-istul.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *