Skip to content
Puterea Știrilor Video

Valeriu Steriu susține că supărarea lui Tăriceanu pe PSD nu e justificată: Partidul care în toate alegerile a trecut de 20% nu putea susține un partener de alianță cu 4%

psnews.ro

Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat la emisiunea ”Puterea Știrilor” că plecarea ALDE de la guvernare și ruperea alianței cu social-democrații ”se datorează mai degrabă rezultatului foarte modest obținut de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile europarlamentare”.

”Faptul că nu a obținut acel prag de 5% a fost mai mult decât un semnal de alarmă și, evident, dacă în PSD au fost imediat schimbări – conducerea a fost reașezată, am înțeles foarte bine mesajele greșite cu care plesem la drum și ne-am reorientat -, în ALDE, practic, nu se întâmplase nimic.

Timpul este foarte scurt până la alegerile prezidențiale, ei ar fi dorit un candidat comun în persoana domnului Tăriceanu susținut și de PSD, dar cu acele rezultate de la europarlamentare nici nu se putea pune în discuție acest subiect. Nu ai cum să-i explici partidului care în toate alegerile a trecut de 20% că susții un partener de alianță cu 4%”, a spus deputatul PSD.

Valeriu Steriu a remarcat, însă, că decizia lui Tăriceanu de a se separa de PSD nu este împărtășită de toate filialele ALDE.

”Regret că pierdem un partener în actualul Parlament care de multe ori a fost corect și a venit cu proiecte foarte bune, însă, pe de altă parte, decizia aparține mai degrabă strict conducerii ALDE și n-aș putea spune că este împărtășită de toate filialele. Am văzut reacții și în Galați, și în Gorj, fie că de ce au ieșit de la guvernare, fie că de ce au intrat într-un parteneriat cu pro România. Sunt lucruri pe care ei trebuie să le clarifice în interior. În acest timp am văzut un parlamentar ALDE care a venit spre PSD și cred că vom mai asista la astfel de mișcări”, a mai precizat Steriu la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *