Skip to content
Politică

Valeriu Tabără avertizează referitor la pesta porcină: consecințele vor fi și pe termen lung. Care sunt acestea EXCLUSIV

ziare.com

Redacția PSnews l-a contactat zilele trecute pe Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, cu privire la una din cele mai mari crize ale momentului în România.

Concret, România se confruntă cu o criză fără precedent privind pesta porcina africana, fiind depistate peste 300 de focare de infectie care au produs deja sacrificarea a peste 100.000 de animale si provocând importante daune economice. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că premierul Viorica Dăncilă a cerut săptămana aceasta o sedintă pentru luarea de măsuri urgente impotriva pestei, care face ravagii tot mai mari în mai multe judeţe din ţară.

Valeriu Tabară a avertizat că această criză nu va avea doar efecte pe termen scurt.

”In primul rând, este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta tara la această dată si pe mine mă surprinde faptul că nu se acorda atentia necesară. Această criză nu va avea numai consecinte imediate – că pierdem efectivele de animale si o sursă extraordinară pentru ceea ce inseamnă industria alimentară a României”.

Citește AICI implicațiile pe care această criză le poate avea asupra țării

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *