Skip to content
Politică

Valeriu Todirașcu dezvăluie unde se duc banii pentru sănătate: „Eu am un alt punct de vedere”

Senatorul independent Valeriu Todiraşcu, afiliat grupului PNL dezvăluie unde se duc banii pentru sănătate.

Astfel, Todirașcu consideră că banii necesari pentru dezvoltarea sistemului sanitar românesc „sunt, dar se cheltuie prost”.

„Se vorbeşte foarte mult în spaţiul public de subfinanţarea sistemului de sănătate. Eu am un alt punct de vedere. Foarte multe domenii din sănătate sunt suprafinanţate. Nu tot sistemul de sănătate. (…) Priorităţile sănătăţii se învârt în jurul banilor. Dacă ne-am raporta la indicatori similari din piaţa privată sau din alte ţări din piaţa europeană vom constata că, din punct de vedere al raportului cost-eficienţă, avem foarte multe soluţii care nu se implementează aproape deloc în România. (…) Trebuie implementat sistemul cost-eficienţă în sănătate. (…) Bani sunt, dar se cheltuie prost”, a afirmat Todiraşcu, potrivit Agerpres.ro

Mai mult, acesta susţine că una dintre cauzele situaţiei actuale din acest sector o reprezintă „politizarea sistemului de sănătate”.

„Nu am auzit nimic în aceşti 3 ani de mandat de la niciun ministru al Sănătăţii vreo măsură privind depolitizarea, transferul deciziilor către profesionişti, către oameni care să funcţioneze într-un sistem corect, lipsiţi de conflicte de interese şi incompatibilităţi, care să producă soluţii pentru sistem şi nu pentru interese de partid şi grupuri de interese, oameni de afaceri sau diverse interese ilegitime”, a mai spus Todiraşcu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *