Skip to content
Politică

Valeriu Zgonea, la Tribunalul București! Începe procesul în care este acuzat de TRAFIC de INFLUENȚĂ

Procesul în care Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit mită pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică, începe astăzi la Tribunalul Bucureşti.

Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată la începutul anului trecut de către procurorii anticorupţie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada cu iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al PSD, Valeriu Zgonea a acceptat să ajute o rudă a lui Dumitru Dobrică, consilier judeţean, să fie numită într-o importantă funcţie publică, în schimbul unei şpăgi.

" "
" "

Ulterior, Valeriu Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în sumă totală de 62.143 lei. La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Valeriu Zgonea, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Anchetatorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 62.143 lei.

În acest dosar, Dumitru Dobrică, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator şi acţionar al unei societăţi comerciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de menţinere a măsurii controlului judiciar şi a măsurii asigurătorii dispuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *