Skip to content
Politică

Valul de nelinişte ajunge în România: Bursa de Valori Bucureşti se prăbuşeşte după Brexit!

" "

Valul de nelinişte de la nivelul Uniunii Europene ajunge în România: Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se prăbuşeşte după Brexit!

Bursa de Valori Bucureşti a deschis în scădere puternică şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, consemna o depreciere de 6,12%, după aproximativ un sfert de oră de la debutul tranzacţiilor, scrie Agerpres.

" "
" "

Evoluţia BVB este în linie cu cea a burselor europene care au consemnat scăderi de peste 7% în deschiderea şedinţelor de vineri, după anunţarea rezultatelor finale ale Referendumului din Marea Britanie potrivit cărora 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului.

Rulajul pieţei se situa la aproximativ 7,34 milioane de lei (1,62 milioane de euro) iar cele mai semnificative tranzacţii au fost realizate cu acţiunile Banca Transilvania, Romgaz şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a pierdut 5,99%, BET-NG, care arată evoluţia a 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o depreciere de 5,18% iar BET-FI al SIF-urilor a coborât cu 5,28%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 5,87%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 5,82%.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *