Skip to content
Politică

Valuri-valuri de propagandă teroristă. Ce au descoperit polițiștii români

www.cryptocoinsnews.com

Propaganda teroristă continuă să se manifeste în valuri. Citiți, în cele ce urmează, ce au descoperit polițiștii români.

Polițiștii români, împreună cu omologii din Belgia, Franța și Olanda, sub coordonarea Europol, au identificat aproape 2.000 de mesaje care incitau la acțiuni teroriste, promovate în nouă limbi, pe 35 de platforme online și care au fost reclamate administratorilor pentru a fi îndepărtate.

„În perioada 29 — 30 noiembrie, polițiștii din România, Belgia, Franța și Olanda, sub coordonarea Europol, au acționat pentru combaterea propagandei teroriste și a materialelor promovate de grupări teroriste. Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc și rețelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea și instigarea la acțiuni extremiste”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis marți Agerpres.

În acest context, la Haga, a avut loc o întâlnire a specialiștilor în combaterea terorismului din aceste țări, care a avut ca scop identificarea și luarea măsurilor necesare pentru îndepărtarea de pe internet a mesajelor care incitau la acțiuni teroriste și violente.

„În urma activității comune a polițiștilor participanți au fost identificate 1.814 mesaje care incitau la acțiuni teroriste și violente, promovate în nouă limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru ca aceștia să ia măsuri în vederea îndepărtării lor”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *