Vama Leuşeni-Albiţa, blocată de protestele fermierilor moldoveni:„Nu se deblochează până nu vine Maia cu banda ei aici”

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Drumul către şi dinspre vama Leuşeni, de la frontiera Republicii Moldova cu România, este blocat cu tractoare, luni, de fermieri care protestează şi care spun că nu vor pleca până când preşedinta Maia Sandu, preşedintele parlamentului Igor Grosu şi prim-ministrul Dorin Recean nu vor veni să discute cu ei.

„În contextul protestelor organizate de fermieri, accesul către şi dinspre punctul de trecere a frontierei Leuşeni a fost întrerupt. Circulaţia vehiculelor este blocată, iar echipele comune ale Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului de Poliţie Hânceşti şi Inspectoratului Naţional de Securitate Publică sunt prezente pentru a menţine ordinea publică şi a restabili fluxul în trafic”, se arată într-un comunicat publicat de Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) din Republica Moldova, preluat de NewsMaker, potrivit News.ro.

Autorităţile moldovene recomandă călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, adică punctele de frontieră de la Sculeni, Costeşti sau Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri şi întârzieri.

Unul din liderii protestului, fermierul Sergiu Stefanenco, a publicat un videoclip pe Facebook de pe traseul care duce spre vama Leuşeni, unde are loc protestul. În imaginile se observă mai multe tractoare care staţionează pe o porţiune de drum, blocând astfel accesul altor vehicule. Agricultorul spune că vama de la Leuşeni nu va fi deblocată până când conducerea de vârf a ţării nu va veni la discuţii cu manifestanţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL