Vămile au fost luate cu asalt cu ocazia vacanței de Rusalii. La Giurgiu, cozile de mașini au ajuns până în oraș

profit.ro
profit.ro

300.000 de români sunt în străinătate anul acesta, până de Rusalii. Și cum mulți au plecat cu mașina, pentru că este mai comod și mai ieftin, au sufocat vămile.

Cele mai aglomerate puncte de frontieră au fost cele spre Bulgaria și Ungaria, unde s-au format cozi kilometrice. S-a așteptat, în medie, peste două ore, conform știrileprotv.ro.

Așa au stat, joi, lucrurile la principalele ieșiri din țară spre Bulgaria și Ungaria. România toată părea că pleacă în vacanță, la vecini.

După-amiază, pe harta Poliției de Frontieră, zece vămi erau sub cod roșu de lungă așteptare.

În timp ce așteptau să treacă frontiera, unii șoferi și-au adus aminte că României i-a fost refuzată aderarea la zona europeană fără control la pașapoarte: „Dacă eram în Schengen, nu mai stăteam noi la coadă așa.”

În coadă, la Nădlac II, fiecare mașină a stat în jur de două ore.

„Oarecum ne așteptam dar poate nu așa de mult”, crede un șofer.

La Vama Veche, secvențele derulate cu viteză surprind doar o mică parte din șirul de mașini. Coada se întindea pe 10 kilometri, până spre 2 Mai.

În vama Giurgiu, cozile s-au format de la ora 5 dimineața. Au fost momente în care șirul lung de mașini s-a întins până în oraș și pe multe străzi, până să apară polițiștii, au fost blocaje.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: