Skip to content
Politică

Vanghelie își face PARTID! Printre colaboratori, fostul secretar general al Guvernului Ponta și un vicepreședinte CNSAS! EXCLUSIV SURSE

www.romaniacurata.ro

Deși se află sub control judiciar, într-un dosar DNA care-l acuză că ar fi cerut și primit, în perioada 2006-2014, o mită astronomică de peste 30 milioane euro, fostul primar PSD al Sectorului 5 – l-am numit pe controversatul Marian Vanghelie – depune eforturi considerabile pentru a lansa… un nou partid politic.

Potrivit surselor PSnews.ro, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Vanghelie a organizat, într-o cârciumă din zona  Pieței Victoriei, o întânire cu mai mulți foști parlamentari PP-DD, printre care și Valentin Blănariu – în prezent, vicepreședinte al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), fost secretar al Camerei Deputaților și deputat PSD, după ce, inițial își câștigase mandatul, în 2012, ca lider PP-DD.

Colaboratorii primarului care este

Convocatorul întâlnirii a fost Liviu Neagu – fost secretar general adjunct al Guvernului Ponta, secretar general adjunct al UNPR, secretar general adjunct al PMP, secretar general al PP-DD și, potrivit dezvăluirilor presei centrale, fost ofițer SRI (mai multe detalii AICIhttps://www.hotnews.ro/stiri- politic-21181943-liviu-neagu- fost-secretar-general-adjunct- guvernului-ponta-fost-ofiter- sri-face-parte-din-echipa- conducere-noului-pmp.htm –, care a venit însoțit de Valentin Blănariu. La întrevedere au participat și ex-deputații PP-DD de Prahova, Gabriela Anghel și Răzvan Tănase – precizăm că, în trecut, ambii au activat în PNG-ul lui Gigi Becali, ulterior Tănase devenind vremelnic prim-vicepreședinte PRU (facțiune coordonată de patriotardul Bogdan Diaconu, fost deputat PSD și fost vicepreședinte PC). De notat că alți foști PP-DD-iști au evitat să dea curs invitației lui Marian Vanghelie, preferând să nu-i răspundă la telefon – printre aceștia se numără și senatorul PSD Adrian Diaconu, în trecut colaborator apropiat al fostului primar.

Fanteziile lui Vanghelie

Deși a înregistrat o înfrângere cel puțin rușinoasă la localele din 2016 – când a fost surclasat atât de Daniel Florea (PSD), cât și de Ovidiu Raețchi (PNL) –, Marian Vanghelie i-a anunțat pe comeseni că a pus bazele unui nou partid, care, într-un viitor apropiat, ar urma să se transforme într-o platformă de stânga. În acest sens, Vanghelie vizează o reactivare a oamenilor fideli pe care i-a susținut să ajungă pe listele parlamentare ale fostului PP-DD.Potrivit surselor PSnews.ro, Vanghelie a susținut că, momentan, are colaboratori de încredere în București, Vrancea, Bacău și Prahova. Fostul primar încă nu s-a hotărât cum își va boteza partidul, dar a specificat că are multe alternative și că se lucrează în acest sens. Facem precizarea că PSnews.ro a încercat să-l contacteze pe Marian Vanghelie, în repetate rânduri, dar fără succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *