Skip to content
Politică

Vanghelie rupe tăcerea. Cum vrea să ajungă iar primar după experiența Beciului Domnesc

 

Marian Vanghelie, fostul edil al sectorului 5, a fost invitatul special al jurnalistului Victor Ciutacu, vineri seară, la postul România TV. Este vorba de primul interviu dat unei televiziuni după ieșirea sa din închisoare.

Acesta a făcut mai multe declarații referitoare la experiența sa din închisoare, la planurile politice pe care le are pentru viitor și a adus mai multe critici guvernului tehnocrat care nu poate guverna, potrivit fostului edil de la sectorul 5, în lipsa unui program politic.

Întrebat de Ciutacu dacă își pregătește revenirea într-un partid, anume în fruntea PSDi (Partidul Social Democrat Independent), Vanghelie a declarat: „Nu sunt dar daca doriti si dumneavoastra si trustul si toti din Romania, pot sa fiu. Sunt mentionat ca sunt presedinte in foarte multe partide. Pot sa va dau lista cu partidele cu care am discutat. Eu nu sunt presedintele niciunui partid. Nu este partidul meu. Cunosc pe oamenii de acolo, oamenii de la Partidul Dreptatii Sociale si inca 4-5 partide si am avut discutii cu ei. Nu mai sunt membru PSD pentruca dl V  V Ponta a vrut sa elimine ce se putea din partid.”

Vanghelie l-a criticat și pe actualul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, punctând că Dragnea face criterii de integritate aplicabile doar altor membri de partid, nu și lui însuși: „Dl Dragnea fiind un om cu principii a creat criterii de integritate dar doar pt subalterni, sunt cirterii create doar pt cei care cnadideaza. Am avantajul ca atat in cele 4-5 partide care sunt nou-nascute, unele noi, altele mai vechi, cat si in unele partide care au parlamentari am avaut discutii si ma doresc si fara criterii de integritate. Nu poate sa ma doreasca doamna Gorghiu ca nu e de stanga.Din punct de vedere uman am o relatie buna cu multi politicieni. Nu trebuie sa ne omoram, constat acum dupa ce rolul statului de drept e mai puternic ca am gresit pe modelul in acre am practicat politica.”

Întrebat dacă ar mai dori să candideze la alegerile locale de la  sectorul 5, Vanghelie a declarat că nu exclude posibilitatea aceasta exprimând că se simte extrem de legat de cetățenii de acolo: „Cu domnul Ponta e complicat, stiti ca e in Marea Neagra…Are o fundatie. Trebuie sa fiu si suspendat. Rolul unui politician e sa treaca prin toate etapele. E problema sentimentala. Viata mea nu e legata neparat de primarie. E legata de cei din sect orul 5. In contextul in care peste 500 de scrisori am primit cand am fost in arestul preventiv, peste 400 de scrisori din sector. Am discutat cu multa lume…La tribunal cand ma duc, majoritatea avocatilor…Da, de ce sa mint ca nu ma gandesc…Cred ca in orice forma vin, daca o sa candidez independent, de un partid nou, sustinut de o alianta, sau de un partid parlamentar cred ca castig din primul tur, cu 50, 51. Variantele mele sunt ca voi fi un castigator. Daca candidez castig. Nu dosarele cred ca trebuie sa ne linisteasca, nici puscaria. Nici macar la dusmani nu le doresc.”

„Va dau un singur exemplu. Domnul Becali a fost in arest, a iesit afara, vorbeste. Domnul Sorin Roșca Stănescu a iesit afara, vorbeste. Va pot spune ca si cei care au iesit afara vor vorbi mai mult decat au vorbi cat au fost liberi in România. Nu trebuie sa tacem din gura. Daca cu totii tacem… Nu cred ca tot ceea ce se intampla astazi in Romania cu lideri din astia no name se face politica…Nu vreau sa jignesc pe nimenea. Nu se poate numai cu o categorie de oameni sa poti sa conduci aceasta tara…majoritatea au 30-35 de ani n-au condus niciodata nimic, se prezinta ca niste branduri de tara si mai vor sa conduca si tara.”, a mai spus fostul PSD-ist.

Marian Vanghelie a adus mai multe atacuri la adresa membrilor guverului tehnocrat care nu ar avea exeperienta de a conduce tara: „TVR a intrat in insolventa. Muzeul National Roman il inchidem, a fost retrocedat, padurile…Aducem niste fete de la Porto Rico, Strasbourg si ii facem secretar de stat. N-am nimic…ei cred ca sunt foarte eficienti in Romania daca ar lucra pe criteriul politic. Daca era Traian Băsescu, Sorin Oprescu sau Marian Vanghelie dadeam drumul pe loc Arenei Nationale. Si Oprescu facea la fel…si Orban. Noi avem nevoie de oameni care au experienta, au curaj.”, a declarat fostul primar al sectorului 5.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *