Skip to content
Europa

Vânzări de măşti la preţuri exorbitante în Italia: Poliţia face anchete la Amazon şi eBay

Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţia financiară italiană a confiscat documente şi date informatice de la Amazon şi eBay, în cadrul unei anchete privind vânzările la preţuri foarte mari de măşti medicale şi geluri dezinfectante, în plină epidemie de coronavirus, şi-a exprimat miercuri satisfacţia Uniunea italiană a consumatorilor, relatează AFP, citată de agerpres.

„Super ştire! Este o ruşine naţională să speculezi pe pielea italienilor”, a comentat într-un comunicat preşedintele Uniunii naţionale a consumatorilor UNC, Massimiliano Dona.

„Problema nu este numai preţul astronomic al produselor, ci şi vânzarea de măşti neconforme, care nu au avut nicio eficienţă, inclusiv când au fost folosite de persoane infectate cu coronavirus”, a subliniat el.

În contextul epidemiei de coronavirus, italienii s-au grăbit să cumpere măşti de protecţie şi geluri dezinfectante, provocând o penurie în farmacii şi în numeroase supermarketuri din nordul ţării. În acelaşi timp, escrocii au încercat să profite de situaţie.

Marţi dimineaţă, un internaut a scos la vânzare un flacon de un litru de soluţie anti-bacteriană cu 300 de euro pe eBay. În plus, el cerea nu mai puţin de 240 de euro pentru un dezinfectant pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *