Skip to content
Sănătate

Vânzări peste aşteptări obţinute de Pfizer, principalul furnizor de vaccinuri anti-COVID

ft.com

Producătorul american de medicamente Pfizer Inc a raportat marţi vânzări trimestriale peste aşteptări, în urma succesului vaccinului COVID-19 dezvoltat împreună cu grupul german BioNTech SE, şi a tratamentului Paxlovid pentru pacienţii afectaţi de forme mai puţin severe de COVID-19.

În primul trimestru din 2022, vaccinul Pfizer-BioNTech, comercializat sub denumirea Comirnaty, a avut vânzări de peste 13 miliarde dolari, iar Paxlovid a generat vânzări de 1,5 miliarde dolari, astfel încât veniturile Pfizer au urcat cu 77%, iar profitul cu 61%.

Câştigurile ajustate s-au situat la 1,62 dolari pe acţiune, la venituri de 25,66 miliarde dolari. Analiştii se aşteptau la câştiguri ajustate de 1,49 dolari pe acţiune, şi venituri de 24,1 miliarde dolari, , transmite AP, potrivit Agerpres.

Pfizer Inc., cu sediul în New York, şi-a revizuit previziunile pentru 2022, pentru a reflecta schimbarea politicii sale contabile. Compania se aşteaptă acum în acest an la câştiguri ajustate de 6,25-6,45 dolari pe acţiune, după ce anterior previzionase 6,35-6,55 dolari pe acţiune. Analiştii estimează câştiguri ajustate de 7,14 dolari pe acţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *