Vânzările de aparate de aer condiționat au explodat în acest an. Care sunt cele mai căutate aparate

Sursa foto: Pexels

Canicula reprezintă un stres pentru multe persoane, însă pentru unii e o perioadă în care fac bani, mulți bani. Vânzările de aparate de aer condiționat au explodat în acest an, pe fondul valului de căldură care s-a așternut peste țara noastră.

Doar în ultimele trei luni, vânzările acestor aparate au crescut de trei-patru ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Temperaturile extreme au determinat tot mai mulți români să investească în soluții de răcire pentru a face față căldurii sufocante.

Această creștere semnificativă ne arată pe lângă adaptarea la condițiile meteorologice actuale, și o tendință tot mai mare de îmbunătățire a confortului în locuințe. Adică nu prea mai sunt apartamente fără măcar un aparat de aer condiționat.

Datele centralizate de un retailer arată că cele mai căutate astfel de aparate se încadrează într-un buget care pornește de la 1.700 de lei și ajunge în principal pe la 2.000 de lei. Iar dacă este să ne referim la puterea de răcire, sunt preferate cele de 12.000 BTU, unitatea termică britanică pentru răcire.

Este cumva aparatul ideal pentru un apartament cu 2 camere sau chiar și cu 3 camere, dar să aibă o suprafața mai mică.

Dacă este să ne gândim de ce sunt preferate aceste aparate, putem spune că în primul rând datorită echilibrului între preț și eficiența de răcire, fiind cumva accesibile unui segment larg de consumatori.

Problema este că stocurile pentru aceste modele se epuizează rapid și pe măsură ce soarele este tot mai arzător, se așteaptă că trendul privind vânzările să se mențînă ridicat.

Chiar dacă aparatele se vând ca pâinea caldă și să presupunem că ai găsit unul la preț bun, nu prea are cine să ți-l monteze. La o creștere de 300% a vânzărilor, au crescut extrem de mult și timpii de așteptare.

Companiile din domeniu susțîn că cine comandă un aparat de aer condiționat astăzi nu îl va avea operațional mai devreme de 15 zile.

Cel mai bine ar fi ca înainte să verificați disponibilitatea echipelor de instalare și apoi să vă hotărâți tipul de aparat pe care vi-l doriți, să vă sfătuiți cu un specialist căruia să îi explicați concret ce anume vă doriți.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: