Skip to content
Coronavirus

Varianta Delta a coronavirusului, la cota 1.700. Cum a aflat un pelerin de la schitul de pe Ceahlău că este infectat

Facebook

Despre un pelerin, care stătuse o perioadă la schitul de pe Ceahău, s-a aflat că este infectat cu tulpina Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 după ce a fost preluat de salvamontişti, deoarece i se făcuse rău la coborâre.

După o misiune a salvamontiştilor din masivul Ceahlău, care au acţionat pentru salvarea unui bărbat căruia i se făcuse rău în timp ce cobora muntele, fiind necesară şi intervenţia unui elicopter SMURD, care să-l transporte la o unitate sanitară, a venit şi o veste oarecum proastă.

Peste câteva zile de la incidentul nedorit, s-a aflat că starea de sănătate a celui în cauză, un bucureştean în vârstă de 44 de ani, se alterase din cauza infectării cu tulpina Delta a coronavirusului. Bărbatul stătuse o perioadă la schitul Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, care se află pe platoul montan, la cota 1.700, în apropierea cabanei Dochia.

Chiar pacientul a fost cel care a anunţat Salvamont Neamţ despre situaţia în care este, lucru care este de apreciat. Redacţia Adevărul a încercat să afle dacă la aşezământul de cult, acolo unde bucureşteanul se pare că a stat circa o săptămână, s-au luat măsurile de precauţie indicate în astfel de situaţii, dar astăzi, la numărul de telefon al stareţului, nu a răspuns nimeni.

A sunat la Dispeceratul Serviciului Salvamont Neamţ şi ne-a anunţat că a fost diagnosticat cu tulpina Delta a virusului SARS COV 2, este internat în spital şi are afectare pulmonară importantă. Noi suntemvaccinaţi cu toţii, dar echipa care l-a asistat şi l-a transportat la elicopter va fi testată, pentru a ne asigura că nu are nimeni vreo problemă“, a declarat, pentru Atitudinea de Neamţ.ro, Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Intervenţia în cazul persoanei din Capitală a avut loc pe data de 15 august 2021. Despre acesta s-a transmis la orele prânzului că era la cota 1.000 de metri, cu febră mare şi saturaţie de oxigen 90. Salvamontiştii l-au preluat, solicitând în acelaşi timp un elicopter SMURD, pentru transportul la un spital din Iaşi, lucru care s-a efectuat fără probleme, deoarece vremea era frumoasă pe Ceahlău, aparatul de zbor putând ateriza şi decola în siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *