Skip to content
Puterea Știrilor Video

Varianta unui guvern PSD-PNL ”nu e exclusă”: Un nou semnal din rândul social-democraților pentru o alianță cu liberalii

PS News

Invitat la ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Dan Cristian Popescu susține că social-democrații sunt pregătiți să revină la guvernare în cazul în care moțiunea de cenzură va fi un succes. ”Este o datorie față de alegătorii noștri. Am câștigat alegerile parlamentare”, spune deputatul, care nu exclude o colaborare guvernamentală cu PNL.

”După ce oamenii ți-au dat cele mai multe voturi, cum să vii și să spui că nu ești pregătit?! Suntem pregătiți. Au fost foarte multe schimbări în PSD față de guvernările trecute. S-a văzut cu ochiul liber că PSD a fost singurul partid care a propus candidați care nu au niciun fel de problemă penală, iar PNL și USR nu au avut această calitate. Ei au avut oameni care au probleme penale”, afirmă Dan Cristian Popescu.

Social-democratul nu exclude varianta unei alianțe cu PNL la guvernare, însă spune că în acest moment e dificil de negociat cu liberalii, care se află în plină campanie internă pentru șefia partidului.

”E greu să faci în acest moment un guvern cu PNL pentru că nici nu știm cine îl conduce. În politică nu este nimic exclus. În momentul în care situația din țară o cere poți face guvern cu oricine. Trebuie negociate foarte bine principiile guvernării, dar nu este exclusă această variantă. Am văzut orice se poate vedea în politică, dar eu nu voi susține un guvern care va pune împărțirea funcțiilor pe primul plan și nu va veni cu proiecte viabile de care este nevoie. Este vorba despre proiecte în domeniul sănătății, al educației, ca într-o criză pandemică. Momentan nu văd un plan de 10-20 de ani”, conchide Dan Cristian Popescu.

Și ppreşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024.

Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *