Varșovia, pe locul 3 în Europa în ceea ce privește potențialul de investiții; Bucureștiul pe locul 9

Varșovia
Sursă foto: Pixabay

Varșovia a ocupat locul al treilea în clasamentul „Orașelor europene ale viitorului” bazat pe potențialul de investiții, întocmit de fDi Intelligence, o divizie a Financial Times. Bucureștiul ocupă poziția nouă în acest top.

Între timp, Cracovia și Wrocław s-au plasat, de asemenea, în primele trei locuri pentru orașe de mărimea lor. Raportul fDi Intelligence a evaluat 521 de orașe și regiuni europene pe baza potențialului lor de investiții în cinci categorii: potențial economic, capital uman și stil de viață, rentabilitate, conectivitate și favorabilitatea mediului de afaceri.

În topul categoriilor de „orașe mari”, Varșovia a trecut de pe locul patru în clasamentul de anul trecut pe locul trei de această dată, după Londra, pe primul loc, și Dublin, pe locul doi, potrivit Notes from Poland

fDi Intelligence a remarcat că, în ultimii cinci ani, capitala poloneză a atras mai multe investiții străine directe (ISD) decât orice alt oraș european, inclusiv de la multinaționale precum Google și Visa.

În special, orașul a devenit „un centru important pentru dezvoltarea de software, cu… mai mult de 1 miliard de dolari în investiții străine directe în această industrie începând cu 2020”, au adăugat aceștia. Anul acesta, la Varșovia au fost deja anunțate noi investiții din partea Microsoft și Google.

Varșovia s-a clasat pe locul al doilea în categoriile favorabil mediului de afaceri și capital uman și stil de viață, după Londra în ambele cazuri. De asemenea, s-a clasat pe locul șase în ceea ce privește potențialul economic și pe locul nouă în ceea ce privește eficiența costurilor.

Pe de altă parte, la capitolul orașe mari, Bucureștiul se clasează pe locul 9, după Madrid, dar înainte de Stockholm.

Iașiul ocupă locul 7 în clasamentul orașelor europene de dimeniuni medii ale viitorului din punct de vedere al eficienței costurilor, în timp ce Oradea, Pitești, Arad și Constanța se clasează pe locurile 4,7,8 și respectiv 9, în ceea ce privește orașele mici ale viitorului (eficiența costurilor).

Cluj-Napoca, pe de altă parte, se regăsește în clasamentul orașelor europene mici ale viitorului privind favorabilitatea mediului de afaceri, ocupând poziția 7, după Novi Sad din Serbia, dar înainte de Oxford din Marea Britanie.

Clasamentul fDi mai precizează și că zona București-Ilfov figurează în topul regiunilor de dimeniuni medii ale viitorului pe locul 10.

Citește mai multe AICI.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: