Skip to content
Societate

Vârsta de pensionare pentru cadrele MApN nu va crește. Explicația ministrului Nicolae Ciucă

Facebook

Militarii români respiră ușurați. Vârsta de pensionare pentru angajații MApN nu se va modifica. Ministrul Nicolae Ciucă a făcut anunțul, pentru angajații din cadrul structurilor subordonate instituției pe care o conduce.

De la Alexandru Ioan Cuza încoace militarii au beneficiat de pensie militară de stat, ca o măsură compensatorie pentru tot ceea ce înseamnă privarea de anumite drepturi și libertăți democratice, pentru tot cceea ce înseamnă sacrificiul și disponibilitatea militarilor de a servi țara indiferent de condiții și de misiune, și, în acest sens, apreciez și sprijinul politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria pensiilor speciale.

Și nu vorbesc doar despre pensiile militarilor din Ministerul Apărării Naționale, ci vorbesc despre pensiile tuturor celor ce fac parte din sistemul național de apărare și siguranță națională”, a declarat ministrul Apărării la Antena 3.

Argumentele ministrului Nicolae Ciucă

Mai mult, Nicolae Ciucă nu concepe ca vârsta de pensionare să crească pentru cadrele militare. Oficialul MApN a și oferit o explicație în acest sens.

Să se gândească cineva, să facă un exercițiu de imaginație și să vadă undeva un batalion cu militari între 55 și 60 de ani. Noi nu avem numai funcții birocratice și administrative, sunt și din acelea, dar sunt puține. Armata se caracterizează prin dinamism, prin stare de operativitate, prin energie, prin forță, a mai transmis ministrul Apărării.

2 comentarii la “Vârsta de pensionare pentru cadrele MApN nu va crește. Explicația ministrului Nicolae Ciucă

  1. Asa ziceau si pe vremea Boc Basescu dimpreuna cu Izmenarul interesului national. Si au taiat pensiile militare. Acum aceeasi pdl-isti, sub steagul PNL, vor taia din nou pensiile militare.

  2. @ Pe unde l-ați „așeza” pe Ciucă la categoria „Oșteanu’ și groșteanu’ „, ca „acumulări de energie” , ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *