Skip to content
Politică

Varujan Vosganian anunță finalizarea legii lobby-ului. Când va fi depusă în Parlament EXCLUSIV

rnews.ro

Legea lobby-ului a fost una dintre principalele subiecte discutate marți în ședința BPEx al ALDE. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunța, în luna mai a anului curent, că proiectul își propune reglementarea activității de lobby, astfel încât cei care o desfăşoară să nu mai poată să fie acuzaţi de trafic de influenţă.

”E un proiect care a fost adus în discuţie la un moment dat la nivelul Parlamentului. Din câte ştim, există în Parlament în momentul acesta două-trei proiecte care zac prin sertarele diferitelor comisii. Varujan Vosganian, împreună cu colegii noştri şi cu sprijinul unor specialişti în drept, îşi propune să definitiveze un proiect care îşi propune să permită reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică, în aşa fel încât să nu mai existe posibilitatea ca cei care fac activităţi de lobby să fie acuzaţi de trafic de influenţă. Acest lucru nu înseamnă că traficul de influenţă ar trebuie să fie dezincriminat, nu. Vrem să reglementăm aceste activităţi, să dăm un cadru legal (…) astfel încât interesele publice, interesele private să poată să fie promovate în mod civilizat prin dezbatere, prin discuţii, fără să existe tot timpul suspiciuni care pot să ducă tot timpul la ideea unor acte de corupţie”, a spus Tăriceanu. 

Redacția PSnews.ro l-a contactat, miercuri, pe inițiatorul legii lobby-ului, Varujan Vosganian, pentru a ne spune în ce stadiu se află proiectul de lege și când urmează să fie depus. Astfel, deputatul ALDE a dezvăluit că inițiativa este finalizată, aceasta fiind depusă odată cu începerea sesiunii parlamentare.

”Inițiativa este finalizată. A mai fost una făcută de Nițu, altele făcute de alții, dar s-au împotmolit în Parlament nu știu din ce motiv. Eu n-am mai avut inițiative de felul ăsta, este prima. Urmează să strângem semnăturile și să o depunem. Noi am anunțat-o acum ca prioritate legislativă și, când începe sesiunea parlamentară, o să o depunem ca propunere legislativă”, a declarat Varujan Vosganian, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Varujan Vosganian anunță finalizarea legii lobby-ului. Când va fi depusă în Parlament EXCLUSIV

  1. Sunt sigur ca aceasta lege vine sa sustina d.p.d.v juridic „atentia” PSD&ALDE catre firma de avocatura a lui Rudolph Giulliani si sa scape de un nou dosar pe cei implicati !!!!! .. si , in mod sigur , sa acopere viitoarele matrapazlacuri ale puterii in realizarea propriilor interese sau de grup politic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *