Skip to content
Puterea Știrilor Video

Varujan Vosganian dezvăluie strategia ALDE pentru prezidențiale. Totul depinde de rezultatul ALDE la europarlamentare

Liderul deputaților ALDE, Varujan Vosganian, a vorbit la emisiunea ”Puterea știrilor”, moderată de redactorul-șef Marinela Angheluș, despre candidatul alianței la prezidențiale, precizând că lucrurile vor fi mult mai clare după europarlamentarele din 26 mai.

”Alegerile europarlamentare sunt un preambul. Probabil că rezultatul lor va influența discuția despre candidatul la prezidențiale. Acesta este și motivul pentru care pledăm în fața membrilor și simpatizanților noștri să meargă la vot, pentru că ALDE, cu un scor de două cifre, este consolidat ca un partid important și pregătit să-și susțină președintele, pe Călin Popescu Tăriceanu, în campania pentru prezidențiale.

De altfel, și asta se vede cu ochiul liber, Călin Popescu Tăriceanu este singurul posibil contracandidat al lui Klaus iohannis care în turul doi și-ar lărgi mult acoperirea electorală, putând să ia voturi de la mai multe partide”, a declarat liderul ALDE.

Întrebat cum va reacționa ALDE dacă PSD va decide să aibă un candidat propriu și nu-l va susține, astfel, pe Tăriceanu la prezidențiale, Varujan Vosganian a spus că expriența de aproape trei decenii pe care o are în politică l-a învățat să nu răspundă niciodată la întrebările care încep cu ”dacă”.

”Dacă răspund la o întrebare care începe cu ”dacă” se pot întâmpla mai multe lucruri. în primul rând, ceilalți vor crede că îi ameninți. Iar în al doilea rând, foarte rar momentul în care ar trebui să respecți ceea ce ai spus seamănă cu momentul în care ai spus-o, pentru că se schimbă contextul politic. Aceste întrebări sunt pentru analiști, pentru sondajele de opinii și nu pentru liderii politici”, a mai spus Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *