Varujan Vosganian, atacuri dure la adresa Monicăi Macovei

Într-o postare pe blogul său personal, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, o corectează pe Monica Macovei în privința unor informații expuse de aceasta în presă.

Macovei a transmis, referitor la subiectul comisarului european din partea Romaniei”, faptul că  „în 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, şi a fost respins de Comisia Europeană. Abia apoi a fost trimisă o altă nominalizare, nu două deodată.”

Plecând de la această declarație, Varujan Vosganian a adus  lămuriri pe blogul său personal referitor la contextul în care acesta a fost propus candidat pentru postul de comisar european.

Redăm postarea:

„Iată ce ştire citim pe fluxul agenţiilor de presă, ştire pe care trebuie să o credem, dat fiind că însăşi protagonista, doamna Monica Macovei, a preluat-o pe blogul său:

Europarlamentarul Monica Macovei scrie, pe blogul personal, că premierul Victor Ponta a făcut de râs din nou România, trimiţând la Bruxelles două propuneri pentru un portofoliu de comisar european. În opinia fostului ministru al Justiţiei, sunt importante atât portofoliul, cât şi persoana propusă de România pentru post, iar opţiunea premierului, Corina Creţu, nu este cea mai bună alegere, în contextul în care europarlamentarul PSD nu a fost în stare să facă nicio lege în cadrul activităţii ei în Parlamentul European.

Totodată, Macovei a remarcat că premierul Ponta a încălcat legea pentru că a transmis propunerea fără să anunţe Parlamentul României şi fără ca acest candidat să fi fost audiat.

„Argumentul dat de premier este unul mincinos, şi anume, dacă nu ia Cioloş Agricultura, atunci să luăm altceva. Vă aduc aminte ca în 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, şi a fost respins de Comisia Europeană. Abia apoi a fost trimisă o altă nominalizare, nu două deodată. Dacă l-ar respinge pe Cioloş, atunci Guvernul face o nouă nominalizare, dar respectând legea şi audiind acea persoană, cine o fi ea, în comisia de specialitate a Parlamentului”, a declarat Monica Macovei, la Realitatea Tv.”

Am câteva scurte comentarii, nu pentru doamna Macovei, pentru că dânsa este omul convingerilor ferme şi ar fi păcat să i le clintim, ci din respect pentru adevăr:

1. Vosganian nu a fost trimis, ci a fost propus. Chestia cu trimisul e apanajul procurorilor, nu al Guvernelor.

2. Vosganian nu a fost propus de către Guvernul României candidat pentru postul de comisar european în 2009, ci în 2006. Ar fi fost culmea ca Emil Boc, de conivenţă cu Traian Băsescu, să mă propună tocmai pe mine comisar european! Parcă îl şi aud pe domnul Băsescu, cu vocea gâtuită de emoţie, spunându-mi, la scara avionului, în drum spre Bruxelles: “Eşti primul armean bun şi competent pe care l-am întâlnit…” Lăsând, însă, gluma la o parte, vă imaginaţi însă cam ce haloimăs e în minţile acestei doamne Macovei …

3. Ideea că Dacian Cioloş a fost propus comisar european abia după ce eu aş fi fost respins de Comisia Europeană este o altă halucinaţie a doamnei Macovei.

3. Eu nu am fost respins de Comisia Europeană. Dar,  dat fiind că toate mizeriile care au fost inventate pe seama mea de prietenii doamnei Macovei îngreunau derularea procedurilor şi nu am dorit să expun numele ţării mele la nicio controversă,  am renunţat eu însumi la candidatură după o discuţie cu Jose Manuel Barosso. În fapt, nici nu am ajuns la stadiul audierilor în cadrul Comisiei Europene.

4. Nu ştiu de unde are doamna Macovei informaţia că m-aş fi prezentat prost la Bruxelles. Numai că Traian Băsescu,  uneltirile pesediste şi pediste, îngemănate cu cele securiste, s-au prezentat mai mai bine şi, în orice caz, mai prompt decât mine. În numai câteva ore am devenit spion, securist, iredentist, extremist (de dreapta), rasist (voiam să închid ţiganii în ghetto-uri!!!) şi mafiot. În viziunea îmbibată cu ură şi cu prejudecăţi de procuror a doamnei Macovei, dacă alţii te calomniază în fel şi chip, tu eşti de vină! Dacă alţii spun prostii despre tine, prostul eşti tu…

Cam asta e în minţile amestecate ale  doamnei Monica Macovei, cea care, pentru mulţi demnitari europeni, e deţinătoarea şi apărătoarea adevărului absolut când e vorba de România.  Exemplul de faţă dovedeşte din plin că doamna cu pricina e, în această privinţă şi în multe altele,  demnă de toată încrederea.

Vezi şi:http://epochtimes-romania.com/news/macovei-ponta-a-facut-din-nou-de-ras-romania-cand-a-trimis-doua-propuneri-la-bruxelles—222836. De asemenea blogul personal al distinsei doamne”, a scris Varujan Vosganian pe blogul său.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: