Skip to content
Puterea Știrilor Video

Varujan Vosganian: PSD fără ALDE nu va mai fi la guvernare și va fi cât ALDE, ca influență

Featured Video Play Icon

Varujan Vosganian, liderul deputaților ALDE, invitat la Puterea Știrilor, a vorbit despre relația pe care formațiunea politică la conducerea căreia se află Călin Popescu Tăriceanu și Partidul Social Democrat (PSD) o are.

Astfel, deputatul ALDE a precizat că „PSD la guvernare împreună cu noi – este un partid mai mare decât ALDE – dar PSD fără ALDE nu va mai fi la guvernare și va fi cât ALDE, ca influență”.

" "

Totodată, Vosganian a ținut să precizieze că există 2 categorii de oameni politici: „unii care au telecomandă și alții care nu au telecomandă”.

„Este adevărat, PSD la guvernare împreună cu noi – este un partid mai mare decât ALDE – dar PSD fără ALDE nu va mai fi la guvernare și va fi cât ALDE, ca influență. De aceea, este foarte important să ne respectăm unul pe celălalt. Pot să vă spun că în privința asta, ALDE și-a respectat promisiunile făcute PSD, inclusiv promisiunea ca guvernarea să arate cât mai bine. În unele situații am îndreptat lucrurile și am găsit și receptivitate la PSD. E o alianță care, de bine de rău, a rezistat până acum. În campanie suntem destul de rezervați cu criticile unii la alții deși suntem competitori.

Sperăm să avem relații amicale, dacă nu chiar de colaborare și la alegerile prezidențiale. La alegerile următoare, dacă realitățile politice vor fi tot acestea, în care ALDE va avea de ales pentru guvernare între PNL, USR și PSD, e foarte probabil ca noi să alegem tot PSD pentru că PNL și USR au mari probleme de identitate.

Cel puțin în legătură cu mine și cu Tăriceanu pot să o spun deschis, există 2 categorii de oameni politici: unii care au telecomandă și alții care nu au telecomandă. Unii care prind posturile după cum apasă alții pe buton și alții care vorbesc ceea ce cred ei și nu prin posturi străine. De aceea, cred eu că există un mare risc să coalaborezi acum cu PNL și cu USR pentru că există undeva o teleconmandă care oricând poate să schimbe canalul și te trezești că un om pe care l-ai crezut drept devine slugarnic. Este un risc pe care l-am tot întâlnit în tranziție și nu aș mai vrea să trec prin asta”, a declarat Varujan Vosganian la Puterea Știrilor.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *