Vasilcoiu (MMSS): Suntem în implementarea directivei privind salariul minim la nivel european

Sursa: Facebook

Printre beneficiile pe care ni le-a adus Uniunea Europeană se numără întărirea dialogului social, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Cristian Vasilcoiu, el menţionând că România se află în implementarea directivei privind salariul minim la nivel european.

„Cred că printre beneficiile pe care nouă ni le-a adus Uniunea Europeană se numără întărirea dialogului social pentru că Uniunea Europeană şi Comisia Europeană promovează foarte mult dialogul social şi ca urmare şi a acestui aspect, dar evident şi a solicitărilor venite din partea dumneavoastră, am schimbat recent Legea dialogului social. Tot ca urmare a acestui aspect, suntem în implementarea directivei privind salariul minim la nivel european. Şi această directivă, pe lângă acest aspect cu salariul minim, mai are şi componenta de negociere colectivă pe care sunt convins o aşteptaţi mai mult de cât o aşteptăm noi. Pentru cetăţeanul de rând, fiindcă vorbeam ce beneficii ne aduce, păi în primul rând ne-a adus libera circulaţie în UE şi posibilitatea de a munci pentru cetăţenii români în UE, ceea ce a ajutat mult România în primii ani de la intrarea în Uniunea Europeană. Dar iată că partea a doua a acestei perioade ne aduce şi creşterea veniturilor în ţara noastră”, a spus Cristian Vasilcoiu, la conferinţa pentru promovarea importanţei alegerilor europarlamentare organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, în parteneriat cu Confederaţia Europeană a Sindicatelor Independente.

El a menţionat că, dacă se vor compara veniturile cu anii 2000, se va constata că sunt mult mai mari, iar apartenenţa României la Uniunea Europeană a accelerat procesul de creştere a veniturilor, a investiţiilor străine.

Cristian Vasilcoiu a afirmat că, după ce România va intra pe deplin în spaţiul Schengen, vom avea şi mai mult de câştigat din punct de vedere economic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: