Vasilcoiu: România şi restul ţărilor din Uniunea Europeană traversează o criză a forţei de muncă

Sursa: Facebook

Traversăm o criză a forţei de muncă, atât în România, cât şi în restul ţărilor din Uniunea Europeană, iar una dintre soluţii pentru dezvoltare este aceea de digitalizare, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) Cristian Vasilcoiu, într-o conferinţă de specialitate.

„Noi lucrăm îndeaproape cu Ministerul Educaţiei şi cred că domnul secretar de stat Gigel Paraschiv e sătul de telefoanele mele. Lucrăm îndeaproape şi cu Autoritatea Naţională pentru Calificări, ba chiar am dezvoltat recent un proiect care se numeşte ‘ReConect’, a cărui menire este de a interconecta bazele de date din învăţământul preuniversitar, dar şi superior şi cu Agenţia Naţională de Ocupare şi Formare Profesională, astfel încât să vedem şi noi trasabilitatea celor care termină o şcoală, dacă aleg să lucreze într-un domeniu în care au studiat sau dacă merg spre alte domenii. În anii următori vrem să avem o imagine foarte clară a nevoilor de pe piaţa forţei de muncă, astfel încât şi oferta educaţională, dar şi aceea de formare şi reformare profesională să fie pusă în acord cu cererea de pe piaţa forţei de muncă. Traversăm o criză a forţei de muncă, atât în România, cât şi în restul ţărilor din Uniunea Europeană. Împreună, pe Preşedinţia fiecărei ţări, că am avut-o şi pe cea a Spaniei, în toamna anului trecut, am participat la conferinţe şi întâlniri la nivel european cu reprezentanţi ai tuturor ministerelor muncii din Europa, dar şi ai altor autorităţi şi parteneri sociali pentru a găsi soluţii”, a afirmat Vasilcoiu.

În opinia oficialului MMSS, România trebuie să facă paşi importanţi pe calea digitalizării, iar atragerea de fonduri europene reprezintă cheia dezvoltării.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: