Vasilcoiu: Soluții pentru reducerea deficitului de forță de muncă – importul de forță de muncă non UE și digitalizarea

Sursa: Facebook

Profit.ro scris astăzi, 12:22 Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale Cristian Vasilcoiu a vorbit luni, la evenimentul News.ro Focus pe HR, despre cele două mari soluții pentru reducerea deficitului de forță de muncă: importul de forță de muncă non UE și digitalizarea.

“Deficitul de forță de muncă este o realitate atât în România, cât și în Europa, și nu de ieri de azi, și de cel puțin 7-8, poate chiar 10 ani. Soluțiile ar fi două mari și late și anume importul de forță de muncă non UEși digitalizarea. Din păcate, viitorul sună nu foarte bine în ceea ce privește numărul de potențiali angajați, pentru că, știm cu toți și repet, nu este doar o problemă românească, ci și europeană, numărul populației active va continua să scadă în următoarea perioadă”, a explicat secretarul de stat.

El a precizat că tinerii din generația de astăzi sunt mai pretențioși și nu acceptă orice fel de muncă și orice fel de salariu.

“Tinerii din generația de astăzi sunt mai pretențioși și nu mai sunt dispuși să facă orice fel de muncă și pe orice sumă de bani. Și asta se întâmplă pentru că știu și ei că există un deficit pe piața forței de muncă, știți bine că sunt companii care recrutează chiar de la nivel de liceu, darămite de facultate”, a mai afirmat Cristian Vasilcoiu.

El a vorbit și despre zone unde există probleme cu deficitul de forță de muncă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: