Vasile Bănescu: „căsătoria pentru toţi” (detestată până relativ recent de homosexuali)”

Vasile Bănescu
Sursă foto: Captură video

Contestarea familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului sunt semne virulente ale existenţei noilor barbari, scrie pe Facebook Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, după controversa iscată în urma declaraţiei primarului oraşului Cîmpuling Muscel, Elena Lasconi, potrivti căreia a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională. El mai spune că „nu este deloc sigur că statul, învăţământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri şi constructe ideologice precum „căsătoria pentru toţi” (detestată până relativ recent de homosexuali) sau de concepte precum „genul” şi „diversitatea” pentru a le instituţionaliza în vederea schimbării dramatice a relaţiilor sociale”.

„Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autorităţii formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat, multimilenară instituţie (nu „contract”) în care aproape toţi ne-am născut şi singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toţi îi datorăm prezentul şi în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenţei în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog şi Evanghelie a noilor barbari: ideologii salvaţionişti care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut şi perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creştinismului şi instituţiilor consacrate, îl cred cu necesitate mai bun. „Mai binele” sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tututor ideologiilor”, scrie purtătorul de cuvânt al BOR.

„Familia este orice vor oamenii să fie familie” – autor, „omul recent” – Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism. O mostră de invincibilă ignoranţă şi de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecinţe pentru societate. Consecinţe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieşită din minţi dincolo de nesemnificativa realitate”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL