Vasile Bănescu: „Homosexualitatea nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox”

LGBT gay casatorii
Sursă foto: unsplash.com

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că homosexualitatea „nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox”, comentând anunțul recent al Vaticanului, care a decis că preoţii romano-catolici pot oficia binecuvântări ale cuplurilor de acelaşi sex. Bănescu a precizat însă că persoanele gay „pot veni la biserică”.

„În legătură cu mult-discutata oferire a binecuvântării pentru cuplurile homosexuale. Este un gest personal, pe care Papa şi l-a asumat. E adevărat că e vorba despre o binecuvântare extra-liturgică, deci nu are legătură cu liturghia, nu se oficiază căsătoria acestor persoane. O binecuvântare. Eu am interpretat-o ca pe un semn de îngăduinţă pentru aceste persoane, prin care Papa cred că doreşte să le atragă mai aproape de biserică, dar nu pentru a rămâne în aceeaşi situaţie”, a declarat Vasile Bănescu joi seară, la Euronews România, potrivit News.ro.

El a spus că homosexualitatea „este un păcat” pentru că în legea morală consemnată în Scriptură relaţiile între persoanele de acelaşi sex sunt considerate un păcat.

„E nefiresc. Homosexualitatea nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox, cel puţin. Nu creştinismul catolic, cred eu, că pune problema acceptării homosexualităţii, ci societăţile în care acest creştinism există. (…) Morala creştină nu poate include păcatul”, a susţinut Vasile Bănescu.

El s-a arătat convins că şi societatea românească, despre care sondajele arată că are încredere în Biserică, susţine această idee.

Reprezentantul Patriarhiei a afirmat că Biserica nu le interzice persoanelor gay să meargă la biserică: „Nu e problemă majoră cu aceste persoane, ele pot veni la biserică, nimeni nu le dă afară din biserică, dar la biserică vii să te înnoieşti”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL