Skip to content
Politică

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, PRIMA ieșire de după incendiul de la Notre-Dame: Este o dramă

psnews.ro

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a oferit marți, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, o primă reacție după incendiul  de la Notre-Dame.

 

Incendiul care a distrus în mare măsură Catedrala Notre Dame din Paris, inestimabil monument religios și arhitectural, simbol major al culturii și civilizației creștine europene, emblemă venerabilă a Europei catedralelor, este o dramă pentru toți cei cărora le pasă cu adevărat de moștenirea creștină a Europei.

Ne exprimăm profundă solidaritate cu poporul francez, întristat acum de acest dramatic eveniment, și ne exprimăm speranța ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cât mai curând”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Nu este clară cauza, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric”. După aproape opt ore de luptă cu flăcările, pompierii au anunțat în cursul nopții că focul este acum sub control, iar marți dimineață au precizat că flăcările au fost stinse complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *