Skip to content
Politică

Vasile Blaga: ”Ludovic ar trebui arestat”. De ce nu poate Ludovic Orban sa fie președinte PNL?

În culisele PNL s-a declanșat războiul pentru putere și pentru cine va controla partidul în epoca post- Iohannis.

Numele lui Ludovic Orban pare să fie pe buzele multora dintre liberali în ceea ce privește preluarea poziției de șef al PNL, după ce Klaus Iohannis își va începe oficial mandatul de președinte al României.

Forma veche a statutului PNL, care prevede că prim- vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi preia scaunul de președinte interimar al liberalilor. La Congresul din luna iunie a acestuia an, Ludovic Orban a tras toate sforile și a ajuns să fie cel mai votat vicepreședinte al liberalilor. Cel puțin asta știm la nivel oficial.

Neoficial, conform informațiilor noastre, Orban nu ar fi obținut nici pe departe cel mai mare număr de voturi, dar în urma unor discuții aprinse cu cooperativa din PNL și din dorința de a-i oferi liniște lui Klaus Iohannis în partid, acesta a devenit vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi obținute în cadrul congresului.

Totuși, ideea că Orban ar putea prelua conducerea partidului în perioada următoare îi neliniștește pe foarte mulți grei ai PNL.

Acesta are serioase probleme în ceea ce privește imaginea sa, iar acest fapt s-ar putea răsfrânge și asupra imaginii generale a partidului.

În primul rând, în piața politică, cât și la nivel public, sunt de notorietate legăturile lui Ludovic Orban extrem de strânse cu regele asfaltului, Nelu Iordache.

PSnews.ro v-a prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, toate contractele pe care Ludovic Orban, în calitate de ministru al Transporturilor, în perioada 2007-2008, le-a acordat lui Nelu Iordache. Per total, în nici doi ani de zile, Orban a semnat și i-a oferit lui Iordache contracte de 400 de milioane de euro.

Citește și: EXCLUSIV – Ascensiunea unui controversat afacerist cu grave probleme penale în mandatul unui ministru liberal

Perla în materie de contracte oferite regelui asfaltului a fost Transalpina, cu o valoare de aproximativ 270 de milioane de euro. Coincidență sau nu, Iordache a prosperat cel mai mult în perioada 2007-2008, când Orban era șef la Trasnporturi. Totuși, trebuie spus, că legăturile dintre cei doi erau mai vechi. Un aspect relevant este incidentul din 2006, când Orban, pe atunci viceprimar al Capitalei (care atenție, avea contracte cu firma lui Nelu Iordache) a fost implicat într-un accident rutier. Mașina pe care o conducea Orban aparținea Romstrade, adică lui Nelu Iordache, conform hotnews.ro.

De remarcat, așa ca o statistică, ar fi că după ce liberalul a părăsit șefia ministerului Transporturilor, la finele lui 2008, și cifrele de afaceri ale lui Iordache au scăzut vertiginos, ajungând în 2011 la un profit de 6 ori mai mic, decât cel înregistrat în 2007-2008, după cum reveiese din statistica de pe listafirme.ro, preluând datele de la Ministerul de Finanțe. Altfel spus, inspirația de afacerist a lui Iordache pare să fi încetat după ce prietenul său, Ludovic Orban, a părăsit șefia Transporturilor.

De asemenea, trebuie spus că proiectul de construcție a Transalpina ar trebui să intre în atenția procuraturii, având în vedere că actualul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat de curând că prejudiciul cauzat de nerezilierea la timp a contractului cu firma constructoare ROMSTRADE, care trebuia să modernizeze DN 67 C- Transalpina, este de aproximativ 100 de milioane de euro.

Cum a intervenit un baron PSD, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, pentru Ludovic Orban

Cătălin Voicu, fost senator PSD, aflat în moment în arest, a fost interceptat de DNA în timp ce vorbea de intervenții în favoarea lui Ludovic Orban, în cazul accidentului auto, în care liberalul a lovit o fată pe trecerea de pietoni. Ca o remarcă, Orban a raportat acest accident auto abia după 30 de ore la Poliție. Conform spuselor lui Cătălin Voicu, Orban ar fi fost băut în momentul în care a produs acest accident.

Iată discuția dintre Cătălin Voicu, fost senator PSD și Alexandru Mazare, senator social- democrat și frate al lui Radu Mazăre:

Voicu: Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu’ de masina
Mazare Alexandru: Deci, alta intrebare!
Voicu Catalin: Da.
Mazare Alexandru: Cum facem sa nu pierdem ministeru’ asta la negocieri?
Voicu Catalin: Nici o problema, colegule! De exemplu, ministrii ii va…(neinteligibil)…Johannis. Deci, socru-sau….a….am discutat cu procuroru’ sef de la Sibiu, pentru ca de la asta …(neinteligibil) …sustina, asta vreau sa ramana numai intre noi doi!
Mazare Alexandru: Nu, da, am inteles.
Voicu Catalin: Sa-i transmita clar: „Nu te bagi peste noi, te rog eu!” Colegule, ma uit la tine ca la fratele meu., Nu cumva discuti cu cineva chestiile astea!
Mazare Alexandru: Nu, nimic, daca nu…
Voicu Catalin: Eu am, am vorbit cu cei de la ….(neinteligibil) ….Il incaleca pe procuroru’ sef de acolo, el l-a lansat in …(neinteligibil) …o sa ma-ntalneasca …(neinteligibil) …Doi! Sa vedem la liberali. Am fost la Orban in noaptea aia cand ….(neinteligibil)…L-am sunat pe urma. „Unde esti Ludovic? Iesi afara din….” Eram in sediu. A iesit si Varujan…I-am spus: „Nu vreau sa vorbesc cu tine, du-te inapoi!” I-am spus: „Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu’ de masina. Te-am ajutat…” Era intr-o situatie…
Mazare Alexandru: El a dat peste fata aia atunci?
Voicu Catalin: …(neinteligibil)…
Mazare Alexandru: Ce mare crima? ….(neinteligibil)
Voicu Catalin: A ramas varianta ca Nu, Nu o tinem. Nici n-o sa spuna.
Mazare Alexandru: Ihi, ihi.
Voicu Catalin: Altfel, daca te roaga sa afle si Geoana, noi spunem NU …(neinteligibil)…
Mazare Alexandru: Era baut?
Voicu Catalin: Da.
Mazare Alexandru: Am inteles.
Voicu Catalin: …(neinteligibil)…cunoaste….(neinteligibil)…”Uite, dom’ne!” Doi. I-am zis: „Ludovic, cand a fost sa …(neinteligibil) …un apartament pe Mosilor”. Ba, o sa-i spun, am veni la tine cu Casuneanu de mana la birou si te-am anuntat sa aveti grjia ca aveti o capcana intr-un apartament”. El e putin naiv cu bautura. …(neinteligibil) ….Trei! L-am trimis pe Vanghelie …(neintebilibil) ….acolo, l-am trimis…

Impunerea lui Orban în fruntea PNL ar readuce în atenția publică toate scandalurile în care acesta a fost implicat, iar totul s-ar resfrânge și asupra lui Klaus Iohannis. Cum ar arată noul președinte al României, după ce luni de zile a condamnat PSD pentru fapte de corupție și legături cu oameni condamnați pentru corupție, să fie înlocuit în fruntea PNL de către un personaj care are legături cu baroni PSD, condamnați.

Orban și veșnicile înfrângeri politice

Un alt argument care nu îi este tocmai favorabil lui Orban și care ar putea să îi pericliteze ascensiunea în fruntea PNL este acela că pare să fie un veșnic pierzător.

În 2008, Orban a încercat să pună mâna pe primăria Capitalei. A candidat pentru poziția de edil al Capitalei și a eșuat lamentabil, clasându-se pe locul patru, obținând doar 11% din voturile bucureștenilor. Apoi, în toamna aceluiași an, Orban a candidat pentru un loc de deputat în sectorul 1 din București. A reușit să ajungă în băncile Parlamentarului, deși a pierdut alegerile parlamentare și s-a clasat pe locul doi, după pdl-istul Cristi Irinel. Apoi, să ne aducem aminte de războiul pe care l-a declanșat în partid împotriva lui Crin Antonescu. În 2009, Orban a format cu Andrei Chiliman, primar al sectorului 1 și cu Vlad Moisescu, omul cu banii din PNL la aceea vreme, o grupare care să i se opună lui Crin Antonescu. În 2010, Orban a încercat să preia partidul și a candidat împotriva lui Crin Antonescu. A eșuat lamentabil, după ce a reușit să strângă mai puțin de 400 de voturi, în timp ce fostul șef al liberalilor a obținut aproape 1000.

Războiul împotriva lui Antonescu continuă chiar și în zilele noastre, după ce Orban a fost unul din liderii care au participat activ la decapitarea fostului șef al PNL. În repetate rânduri, în 2014, Orban a precizat că Antonescu nu are nici o șansă la prezidențiale și că 80% dintre români îi sunt ostili.

Un ultim eșec de proporții al lui Orban este scorul obținut de filiala PNL Dâmbovița, pe care o conduce, în turul II al prezidențialelor.Iohannis a obținut in turul II doar 40%, iar în turul I a obținut doar 23% în Dâmbovița.
Vedem că toate bătăliile politice pe care le-a dus Ludovic Orban le-a pierdut ”cu brio”.

Vasile Blaga: ”Ludovic Orban ar trebui arestat”

Ludovic Orban este și un personaj care a dus adevărate războaie cu PD-iștii (n.r.: Orban a refuzat întotdeauna să vorbească de titulatura de PDL, explicând că ”L” din titulatura acestui partid este obținut după ce fostul partid al lui Traian Băsescu a rupt o bucată din PNL în 2007-2008).

Citește și: Declarația ULUITOARE a lui Vasile Blaga despre Ludovic Orban: ”Ar trebui arestat”. Ce spunea despre Antonescu

Spre exemplu, conform unor dezvăluiri ale celor de la Antena3, citând din stenogramele date publicității de Wikileaks, Vasile Blaga preciza, în 2009, că Ludovic Orban ar trebui arestat. ”Amândoi sunt îngrozitori. Orban ar trebui să fie arestat pentru că a depășit bugetul ministerului cu 600 milioane. Antonescu este un bun orator, dar este leneș și lucrează doar două ore pe zi, iar asta numai dacă are chef”, se arată în stenogramele Wikileaks.

Acest istoric dintre cei doi, ne lasă impresia că Orban, cu toată dorința sa de a prelua șefia PNL, nu va fi lăsat de Vasile Blaga, iar liberalul va rămâne din nou cu buza umflată. Până la urmă, în acest moment sunt un singur partid, iar Blaga are un cuvânt greu de spus, mai ales după ce l-a făcut pe Iohannis președinte al României.
Cert e că între liderul PDL și Orban a existat, unii zic că încă există, o situație extrem de tensionată. Pe românește, cei doi nu se suportă în niciun fel.

Nimic nu se iartă, nimic nu se uită” este uneori un principiu de funcționare în politica românească, iar Vasile Blaga, dar și Ludovic Orban, par a fi un personaje care se încadrează în această sintagmă.

”Orban este un personaj extrem de instabil”

Un alt aspect care îl caracterizează pe Ludovic Orban este instabilitatea de care a dat dovadă în ultimii ani. Acesta dispărea perioade îndelungate din spațiul public și dintr-o dată apărea cântând la balalaika sau prezentând mittinguri electorale din poziția de MC al unui meci de box. Imaginile video în care Iohannis este prezentat ca ”generalul pentru care merită să ne sa sacrificăm” este unul extrem de relevant pentru modul de a face politică al lui Orban. Ieșirile sale publice sunt de cele mai multe ori în opoziție cu modul și conduita impusă de Klaus Iohannis: ”mai puțină gălăgie, mai puțin spectacol”. Orban este prin definiție un personaj al spectacolului.

Surse din cadrul PNL ne-au precizat că Orban este un personaj care poate arunca fuziunea PNL-PDL în aer, prin atitudinile și pozițiile sale.

”Ludovic este un personaj extrem de instabil. O declarație de a lui poate distruge relația cu PDL. Plus că nu e deloc o persoană împăciuitoare, știm bine. El e cu războaiele, a fost mereu în opoziție cu trendul majoritar. Și cu Crin a făcut la fel. Chiar dacă statutul spune că el ar putea fi viitorul președinte interimar al PNL, o astfel de mișcare o să ne ducă la pierzanie”, ne-a mărturisit, în exclusivitate, un deputat PNL.

5 comentarii la “Vasile Blaga: ”Ludovic ar trebui arestat”. De ce nu poate Ludovic Orban sa fie președinte PNL?

  1. Ce e interesant este ca in majoritatea stenogramelor astea „scapate” de procurori in media, partile esentiale sunt…”neinteligibile”.

  2. Ei, parca numai Orban ar trebui arestat. Sa se uite bine in propria ograda si va vedea multi „candidati”, incepand chiar cu el. Daca justitia „independenta” si-ar face cu adevarat treaba, cine ar mai ramane prin PDL?

  3. PNL -ul asa cum l-a lasat Tariceanu lui Antonescu s-a transformat intr-o adunatura de profitori si tradatori ce au tradat istoria si numele partidului Bratienilor. In fruntea lor s-au aflat Hasoti si machidonii sai din Dobrogea, stupidul de Orban, Udrea 2 pe numele sau Alina Gorghiu, Frunzaverde, Cancescu si deja faimosul de la Ilfov pe numele sau Marean Petrache. Cine tradeaza sfarseste prin a fi tradat.

    Profesorul de istorie n-a invatat asta la scoala caci era prea ocupat cu imaginea sa …………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *