Vasile Caia, medic stomatolog – Sfaturi privind o dantură albă, strălucitoare

Continuăm seria întâlniririlor cu profesioniști pasionați de meseria lor și dedicați pacienților și oamenilor în general, spune Mihaela Tatu  în ediția de vineri, 29 septembrie a emisiunii Sănătate, tuturor!.

„Invitatul meu, spune aceasta, este Vasile Caia, medic stomatolog, fondatorul Team Dental Clinic, specialist în implantologie, vine de la Timișoara și este dovada vie că sănătatea înseamnă și felul în care mă mișc, dorm, mănânc, zâmbesc.”

„Zâmbetul este semnul unui trup sănătos, spune Vasile Caia. Un zâmbet frumos înseamnă stare bună, digestie bună, lipsa durerii și a oricărui disconfort. Toți ne dorim dinți albi, hollywoodieni, însă un stomatolog bun ar trebui să-ți spună ce crede că e mai bine pentru sănătatea ta. Dacă ai, de exemplu, o dantură sănătoasă, nu este o ideebună să o înfațetezi, doar pentru că vrei să ai niște dinți alb-strălucitori. Există și alte soluții, spune medicul, care atrage atenția, însă, asupra substanțelor de albire cumpărate online, folosite fără o discuție cu stomatologul”.

În ce privește tipurile de probleme cu care ne putem confrunta inainte să decidem o albire a dinților, acesta enumeră ocluzia sau pierderea substanței dentare, printre altele.

„Dacă dinții să tocesc în timp, se modifică și mușcătura, pot să apară un șir de evenimente neplăcute, cum ar fi dureri articulare, fragmente, simțim că ne împușcă articulațiile și atunci suntem nevoiți să refacem substanța dură, pierdută a dintelui. Și atunci clar este o recomandare medicală, pivind albirea. În schimb, in cazul celor care-și doresc albirea doar din motive estetice, atunci este nevoie de oanaliză atentă. Trebuie  analizat din punct de vedere al sănătății dentare, al mușcăturii și pe urmă putem să luăm acea decizie care este una ireversibilă. Nu mai putem să revenim peste 10 ani, să spunem gata. M-am săturat de fațete, revin la dinții naturali. Din păcate, acest lucru nu se poate”, mai spune specialistul.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, realizată de Mihaela Tatu, este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Urmărește ediția de vineri, 29 septembrie a emisiunii Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu și află de la Vasile Caia, medic stomatolog ce putem face zi de zi pentru a avea un zâmbet mai frumos și pentru a fi mai sănătoși.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: