Skip to content
Politică

Vasile Dâncu, în cărți pentru o funcție de conducere în PSD: Sociologul confirmă

Inquam Photos / Octav Ganea

Informația că sociologul Vasile Dâncu e în cărți pentru șefia Consiliului Național al PSD – fiind curtat în sensul acesta de gruparea lui Marcel Ciolacu – e confirmată chiar de el. În emisiunea de vineri de pe Look Plus, Dâncu a afirmat că nu exclude această variantă, dar a subliniat că are nevoie de „o echipă”, precum și de o strategia pentru redemocratizarea partidului, relatează g4media.

„M-am gândit, dar nu am ajuns până acum la niște concluzii care să fie decisive sau definitive pentru un răspuns afirmativ pentru că aici este vorba și de altceva. Este vorba de a reconstrui acea instituție. Consiliul Național (al PSD – n.red) ar trebui să fie o instituție care se ocupă așa cum era înainte și așa cum am stabilit în discuțiile cu colegii mei atunci când m-au chemat prima dată să mă instituționalizez sau să mă reinstituționalizez, o instituție care creează programul, creează comunicarea, face selecția persoanelor care ajung să fie promovate în funcții publice.

" "

Se ocupă deasemenea, are un compartiment de etică politică, pentru că nu este normal ca un consiliu în care dictează președintele, de exemplu BPN-ul sau Comitetul Executiv Central, CEX-ul, să dea oameni afară, să dea președinți afară. Adică partidul trebuie să se redemocratizeze, să aibă instituții de genul acesta și trebuie făcute și echipe care pot duce asta la bun sfârșit. Eu nu sunt atât de narcisist încât să cred că singur aș putea să schimb cumva viața partidului. Este vorba de o echipă. Dacă voi găsi o echipă, de program știu eu cam ce ar trebui făcut, sigur că iau și sugestii de la alții, dar este nevoie de echipă și de instituționalizare”, a comentat Dâncu pentru Look Plus

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *