Skip to content
Societate

Vasile Dîncu: 1 Decembrie se simte la Alba Iulia cel mai bine

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, prezent miercuri, de Ziua Naţională, la Alba Iulia, a afirmat că 1 Decembrie se simte „cel mai bine” în Oraşul Marii Uniri şi a subliniat jertfa Armatei Române în Primul Război Mondial.

1 Decembrie se simte la Alba Iulia cel mai bine. E o mare emoţie să vii la Alba Iulia de fiecare dată. Şi vă spun şi de unde vine acest sentiment. Pentru că aici se întâlneşte Armata Română, cea care prin jertfa din 1918, din Primul Război Mondial, a reuşit unirea cu oamenii (…). 1918 a însemnat o construcţie comună. Jertfa Armatei a fost completată de misiunea pe care preoţii greco-catolici, ortodocşi din Transilvania… S-au pus în fruntea mulţimilor, deşi era o pandemie mai groaznică decât cea de acum şi au venit la Alba Iulia aici ca să semneze acest act istoric”, a declarat Vasile Dîncu.

El a afirmat că nu vrea să facă o comparaţie istorică, dar că există o similitudine de situaţie cu momentul actual, amintind că în 1918 s-a format o coaliţie în Transilvania între stânga şi dreapta de atunci.

În Comitetul Naţional Român erau şase social-democraţi din Transilvania şi şase membri ai Partidului Naţional Român. Poate că noi, politicienii de astăzi, o să învăţăm ceva din această pildă a lor. Poate că, măcar puţin, o să înţelegem că trebuie să lucrăm cu toţii pentru a reconstrui România în acest moment. Asta sper că este semnul pe care l-am dat şi noi venind aici, alături şi de domnul ministru de Interne (liberalul Lucian Bode – n.r.), pentru viitor şi pentru naţiune”, a transmis Dîncu.

Mii de persoane au asistat miercuri, de 1 Decembrie, la Alba Iulia la parada militară, principalul punct de atracţie al manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *